“Ο Πριγκόζιν είναι σε ξενοδοχείο του Μινσκ χωρίς παράθυρο για να μην τον σκοτώσουν” – Αποκαλύψεις από τις Μυστικές Υπηρεσίες των Αμερικανών

 “Ο Πριγκόζιν είναι σε ξενοδοχείο του Μινσκ χωρίς παράθυρο για να μην τον σκοτώσουν” – Αποκαλύψεις από τις Μυστικές Υπηρεσίες των Αμερικανών

“Ο ιδρυτής της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν που βρίσκεται πίσω από το ένοπλο πραξικόπημα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν μένει σε ένα ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα για να αποφύγει τη δολοφονία του ” αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Sun επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχος και προσθέτει ότι «είναι κρυμμένος στο κτίριο για να γλιτώσει από τον θάνατό του όπως άλλοι παλιοί εχθροί του εκδικητικού Πούτιν»

Ο ιδρυτής της Wagner βρίσκεται στο Μινσκ, πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους-μαριονέτας της Λευκορωσίας, όπου του επετράπη να μετεγκατασταθεί αφού διέκοψε την πορεία του στρατού του στη Μόσχα.

Οι μαχητές του, οι οποίοι σκότωσαν 15 Ρώσους αεροπόρους κατά τη διάρκεια του αιματηρού πραξικοπήματος, είχαν την επιλογή να τον ακολουθήσουν, να καταταγούν στον τακτικό ρωσικό στρατό ή να πάνε σπίτι τους.

Έχει χαρακτηριστεί «προδότης» από τον Πούτιν, αρκετοί από τους πρώην εχθρούς του οποίου έχουν πέσει από τα παράθυρα με εμφανή χτυπήματα που βαπτίστηκαν…ατυχήματα από το Κρεμλίνο.

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο Πριγκόζιν χθες, ο γερουσιαστής Μαρκ Γουόκερ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, είπε ότι υπήρχαν αναφορές ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα….

Και συνέχισε: «Υπήρξαν αρκετοί Ρώσοι που ήταν σε σύγκρουση με τον Πούτιν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι οποίοι έπεσαν μυστηριωδώς από τα παράθυρα του πέμπτου, του έκτου ή του έβδομου ορόφου».

Τα γεράκια του Κρεμλίνου, εν τω μεταξύ, επέκριναν τον Πούτιν αφού απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον των πραξικοπηματιών που πυροβόλησαν εναντίον ρωσικών αεροσκαφών.

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της FSB που ηγήθηκε των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, χαρακτήρισε την απάντηση του Πούτιν «άθλια».

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής Αντρέι Γκουρουλιόφ οργίστηκε: «Ποιος έδωσε την εντολή; Ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο; Οι προδότες πρέπει να καταστραφούν!».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε στη συμφωνία που σταμάτησε το πραξικόπημα λέγοντας στον Πριγκόζιν: «Θα σε συνθλίψουν σαν ζωύφιο». Ισχυρίστηκε επίσης ότι απέτρεψε ένα λουτρό αίματος συμβουλεύοντας τον Πούτιν να μην βιαστεί να συντρίψει την ανταρσία.

Σχετικά Άρθρα