Επικοινωνία Σολτς-Ερντογάν: Μίλησαν για την Ρωσία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 Επικοινωνία Σολτς-Ερντογάν: Μίλησαν για την Ρωσία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Όλαφ Σολτς είχε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως οι υποστηρικτές του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) συνεχίζουν να διαδηλώνουν στη Σουηδία. «Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη για την Άγκυρα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος στον Γερμανό καγκελάριο.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ενώ στην ατζέντα ήταν και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι παρόλο που η Σουηδία έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ιδίως με την αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, οι υποστηρικτές του PKK/PYD/YPG στη Σουηδία συνεχίζουν να διοργανώνουν ελεύθερα διαδηλώσεις που υμνούν την τρομοκρατία, να στρατολογούν ανθρώπους και να παρέχουν οικονομικούς πόρους σε τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη για την Τουρκία», ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου σε ανακοίνωσή του.

Θυμίζεται πως, με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η Σουηδία εγκατέλειψε τη μακροχρόνια ουδετερότητα της και, μαζί με τη γειτονική Φινλανδία, υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία προσχώρησε στη συμμαχία, ενώ η Τουρκία αντιτάχθηκε – και συνεχίζει να το κάνει – στην είσοδο της Σουηδίας.

Σχετικά Άρθρα