Χαλκιδική: Πώς η 16χρονη έσωσε το 10χρονο αγόρι από πνιγμό

 Χαλκιδική: Πώς η 16χρονη έσωσε το 10χρονο αγόρι από πνιγμό

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία της Μαρίας που είναι μόλις 16 ετών αλλά κατάφερε να σώσει ένα 10χρονο αγόρι από πνιγμό στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η Μαρία Λαζαρίδη είναι η νεότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών στην Ευρώπη.  Το 10χρονο παιδί πνιγόταν ενώ έτρωγε αγγούρι και έγινε κλήση στο γενικό γιατρό της περιοχής που είναι ο πατέρας της Μαρίας. Οι δυο τους πήγαν στην ταβέρνα και η 16χρονη κατάφερε να σώσει το 10χρονο αγόρι κάνοντας τη λαβή «Χάιμλιχ». 

«Όταν είδα το παιδάκι να πνίγεται τρέξαμε αμέσως με τον μπαμπά μου. Μετά από λίγες προσπάθειες το ξένο σώμα βγήκε. Ήταν τρία κομμάτια αγγούρι» είπε η Μαρία Λαζαρίδη στο OPEN. 

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες γιατί δεν ξέρουμε πότε θα χρειαστεί να βοηθήσουμε. Έχω συμμετάσχει με τον μπαμπά μου σε καρδιακές ανακοπές, πνιγμό από ξένο σώμα και πνιγμό από θάλασσα», σημείωσε η Μαρία και είπε πως θέλει να γίνει γιατρός. 

Η Μαρία όταν ήταν μόλις 10 ετών είχε απευθυνθεί στην οργάνωση Kids Save Lives για να επισκεφτούν το σχολείο της και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στις πρώτες βοήθειες.

«Η προσπάθεια για τη Μαρία ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Ήρθε το Kids Save Lives όταν ήταν τετάρτη δημοτικού και έκανε τις εκπαιδεύσεις της» είπε ο κ. Λαζαρίδης στο OPEN.

Σύμφωνα με το MEGA, η Μαρία στα 16 της χρόνια έχει επέμβει άλλες επτά φορές και έχει δώσει τις πρώτες βοήθειες. 

Σχετικά Άρθρα