Ζάκυνθος: Tο ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Βρετανού τουρίστα

 Ζάκυνθος: Tο ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Βρετανού τουρίστα

Αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα ήταν η αιτία θανάτου του 20χρονου Βρετανού τουρίστα, σε πισίνα κλαμπ στο Λαγανά Ζακύνθου σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του οιδήματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτά τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 2 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός Βρετανός έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που βρισκόταν μέσα στην πισίνα του κλαμπ. Ο ναυαγοσώστης, μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό επενέβη, τον έβγαλε από την πισίνα και του έκανε ΚΑΡΠΑ. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο και ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε στο νοσοκομείο Ζακύνθου τον 20χρονο Βρετανό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί»

«Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί», δηλώνει ο επιχειρηματίας στο Ionian. Ο άτυχος νέος διακομίστηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Η μπαργούμαν τον είδε και της έκανε εντύπωση το άσπρο του χρώμα. Είναι κατάλευκος και τρέμει και αυτό της κάνει εντύπωση. Μέχρι να βάλει 1-2 ποτά, ο νεαρός έχει βγει ήδη έξω, δεν ξέρω ποιος τον έχει βγάλει, ο νοσοκόμος λέει ότι τον έβγαλε αυτός και τον κρατούσε μία κοπέλα στα χέρια του. Η εκτίμηση του νοσοκόμου είναι ότι είναι νεκρός», λέει αρχικά ο ιδιοκτήτης του κλαμπ. Περιγράφει στη συνέχεια ότι «φεύγει ο νοσοκόμος να πάρει απινιδωτή και ό,τι χρειάζεται και έρχομαι εγώ και ξεκινάω ΚΑΡΠΑ. Βλέπω ότι δεν υπάρχει ένδειξη ζωής. Παρόλα αυτά έχει έρθει το νοσηλευτικό προσωπικό, του βάζει οξύμετρο και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ένδειξη. Συνεχίζουμε ΚΑΡΠΑ, του κάνουμε απινιδωτή τρεις φορές και παράλληλα τον έχουμε βάλει στο καρότσι επάνω για να μπει στο ασθενοφόρο και να τον πάει στο νοσοκομείο Ζακύνθου».

Σχετικά Άρθρα