Επιβεβαίωση Λουκασένκο για Πριγκόζιν: Βρίσκεται στη Λευκορωσία

 Επιβεβαίωση Λουκασένκο για Πριγκόζιν: Βρίσκεται στη Λευκορωσία

Στη Λευκορωσία βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκo σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Ο Λουκασένκο ήταν αυτός μεσολάβησε ώστε να λήξει η ανταρσία της Wagner στη Ρωσία απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν και η συμφωνία ήταν να μεταφερθεί ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία.

Όσον αφορά τους άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης έχουν την επιλογή να ενταχθούν μαζί με τον Πριγκόζιν ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο Λουκασένκο τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας του, Βίκτορ Κρένικοφ, του είχε πει ότι δεν θα τον πείραζε να έχει μια μονάδα σαν τον Wagner εντός του λευκορωσικού στρατού. Ο Λευκορώσος ηγέτης έδωσε εντολή στον Κρένικοφ να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν για αυτό το ζήτημα.

«Αν οι διοικητές τους έρθουν σε εμάς και μας βοηθήσουν… (Έχουν) εμπειρία. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είναι μονάδες εφόδου. Θα μας εξηγήσουν αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή» στο στρατιωτικό επίπεδο, είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της λευκορωσικής προεδρίας.

Σχετικά Άρθρα