Γαλλία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 17χρονο – Αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο (vid)

 Γαλλία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 17χρονο – Αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο (vid)

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα μετά τη δολοφονία από την αστυνομία ενός εφήβου που αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο της κυκλοφορίας, προκαλώντας νέα συζήτηση σχετικά με την ευκολία των δυνάμεων ασφαλείας να τραβούν τη σκανδάλη. Ο 17χρονος οδηγούσε στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού νωρίς το πρωί της Τρίτης, όταν η αστυνομία τον πυροβόλησε επειδή αρνήθηκε να σταματήσει για τροχονομικό έλεγχο, αφού παραβίασε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή στον τόπο τραγωδίας, αλλά πέθανε λίγο αργότερα.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο επικυρώθηκε από το AFP, δείχνει δύο αστυνομικούς να σταματούν το όχημα και ο ένας να σημαδεύει με το όπλο του τον οδηγό από το παράθυρο και στη συνέχεια να πυροβολεί εξ επαφής όταν εκείνος απομακρύνθηκε.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό:

Η εθνική αστυνομική επιθεώρηση IGPN έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόσωπο που κατέχει θέση δημόσιας εξουσίας.

Μια ξεχωριστή έρευνα διεξάγεται από την περιφερειακή αστυνομία σχετικά με την παράλειψη του οδηγού να σταματήσει και την φερόμενη απόπειρα δολοφονίας προσώπου που κατέχει θέση δημόσιας εξουσίας.

Στο όχημα βρίσκονταν άλλα δύο άτομα εκείνη τη στιγμή. Ο πρώτος επιβάτης διέφυγε, ενώ ο δεύτερος, επίσης ανήλικος, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σχετικά Άρθρα