Αιχμηρό σχόλιο Πολάκη σε ανάρτηση Μπίστη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

 Αιχμηρό σχόλιο Πολάκη σε ανάρτηση Μπίστη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Πολάκης έπειτα από ανάρτηση του Συντονιστή της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μπίστη. Στην ανάρτηση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «πολύτιμο ποσοστό» το 17,85% που έλαβε το κόμμα στις εκλογές, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον βουλευτή Χανίων.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μπίστη:

«Αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό, αυτοί οι πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι το εφαλτήριο για το αύριο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Ίσως σήμερα δεν το συνειδητοποιούμε αλλά έχει – και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον- μεγάλη σημασία ότι δεν μπόρεσαν να σπάσουν την σπονδυλική στήλη της Αριστεράς μας που ήταν ο δεύτερος στόχος της πολυπρόσωπης συντήρησης. Επίσης η προσπάθεια ενίσχυσης άλλων δυνάμεων σε βάρος της δικής μας Αριστεράς έδειξε τα όρια της. Με πενιχρό κέρδος 0,4% και 0,2% και με ένα σκληρό αποκλεισμό λίγο κάτω από το όριο του 3%, μπορούν ίσως να δουν τα αποτελέσματα του μονομετωπου αγώνα που χρόνια τώρα διεξήγαγαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Την βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς. Εμείς, κατά συνέπεια, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν. Κυρίως να αναζητήσουμε τους λόγους της υποχώρησης -σε όλη την Ευρώπη και την χώρα μας- των αξιών της αλληλεγγύης της συλλογικότητας και του ορθολογισμού ενώ ενισχύονται ο ατομικισμός, η ξενοφοβία , ο εθνικισμός, εν τέλει ο παραλογισμός. Όλα αυτά που ενισχύουν την Δεξιά και την Ακροδεξιά. Και αυτά πρέπει να γίνουν εν κινήσει, με ενότητα και σοβαρότητα που θα διασφαλίζουν την ίδια την αναγκαία σε βάθος συζήτηση και αναζήτηση».

Πολάκης: «Σωστά τα λες…»

Με εμφανή δόση ειρωνείας, «σωστά τα λες», απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτησή του αναλυτικά:

Σχετικά Άρθρα