Χρυσοχοΐδης για ΕΣΥ: 10.000 προσλήψεις, γρήγορα ραντεβού, αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και αλλαγές στις διοικήσεις

 Χρυσοχοΐδης για ΕΣΥ: 10.000 προσλήψεις, γρήγορα ραντεβού, αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και αλλαγές στις διοικήσεις

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης (27/06) η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υγείας, από την απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργό Αναστασία Κοτανίδου στον νέο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν απούσα τόσο από την ορκωμοσία όσο και από την τελετή παράδοσης παραλαβής, αφού βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο νέος υπουργός Υγείας ανέφερε πως το ΕΣΥ είναι προτεραιότητα και θα δοθεί βάρος στις 10.000 προσλήψεις, ενώ θα επεκταθούν οι δωρεάν εξετάσεις παντού με γρήγορα ραντεβού. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στην αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και είπε πως με σκληρή δουλειά από όλους, θα πορευτούμε όλοι μαζί για να επαναθεμελιώσουμε το ΕΣΥ.

Άμεση προτεραιότητα, όπως ανέφερε, θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα αναβαθμιστούν 80 νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός σε όλες του τις ομιλίες ανέδειξε το ζήτημα της δημόσιας Υγείας, είπε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως η υγεία «είναι το μεγαλύτερο στοίχημα στη δεύτερη θητεία μας».

Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για όλους τους πολίτες , ανεξαρτήτως του εισοδήματος τους, είναι ο στόχος μας σε αυτή τη νέα θητεία συμπλήρωσε και ανέφερε πως οι πολίτες μπαίνουν σε προτεραιότητα, από την πρόσβαση τους, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση τους. Στις προτεραιότητες είναι και ανασύνταξη των νοσοκομείων.

«Με πείσμα, αφοσίωση σκληρή δουλειά θα υπηρετήσουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία», ανέφερε επισημαίνοντας πως «σύμμαχοι μου ήταν πάντα οι άνθρωποι, μαζί με τους εργαζόμενους θα επαναθεμελιώσουμε το ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο νέος υπουργός επισήμανε ωστόσο πως «πολλά και κρίσιμα ζητήματα στο χώρο της Υγείας παραμένουν ανεπίλυτα», μιλώντας για τις αναμονές στα χειρουργεία και τις καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ.

Στόχος όπως είπε είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και η συνοχή του συστήματος «που αποτελεί για μας προτεραιότητα». Δυστυχώς η πανδημία δοκίμασε το ΕΣΥ, αναδείχθηκαν οι δυνατότητες του αλλά φάνηκαν και οι αδυναμίες του, εξήγησε ο Μ .Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας πως σήμερα οι δαπάνες για το ΕΣΥ αγγίζουν τα 5.2 δις ευρώ. Όπως είπε έρχεται αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων Υγείας μέσω του ταμείου ανάκαμψης, 10.000 προσλήψεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων «Η πρόληψη πρέπει να αφορά όλους όπου κι αν βρίσκονται να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς κανένα κόστος για τους πολίτες», είπε.

Ακόμα μίλησε για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και ασφαλέστερες ταχύτερες διακομιδές με νέα εναέρια μέσα.

Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια τόσο στην νέα αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, όσο και στον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, αποκαλύπτοντας πως θα αναλάβει τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κομμάτι της ψυχικής υγείας και στον νέο υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι και ηγεσία γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα