Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

 Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στη Θάσο, καθώς μια γυναίκα από την Τσεχία που έκανε διακοπές στο νησί ξεψύχησε στην παραλία της Αστρίδας. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΚavalaΝews.gr, η γυναίκα, ηλικίας 45 έως 50 ετών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα, κατέρρευσε.

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο της γυναίκας. Το πτώμα της παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Μεγάλη καθυστέρηση από το ασθενοφόρο

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο τοπικό μέσο, ανέφεραν πως για 30 – 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες στην παραλία προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη και καταγγέλλουν πως το ασθενοφόρο έφτασε ύστερα από 51 λεπτά. Οι διασώστες, όπως είπαν οι μάρτυρες, απλά διαπίστωσαν τον θάνατό της, καθώς ήταν αργά για να της παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια.

Ρουμάνοι τουρίστες κάνουν έκκληση μέσω του Forum Thassos, στις τοπικές και τις εθνικές αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους τουριστικούς προορισμούς.

Τι συμβάν λέγεται ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τουρίστες που αναφέρουν στα social media ότι διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση, αλλά δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί.