Ο “ειδικός ρόλος” Βορίδη στο Μαξίμου- Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

 Ο “ειδικός ρόλος” Βορίδη στο Μαξίμου- Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη

Ο Μάκης Βορίδης ήταν εκ των πρώτων που δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό όταν είχε πιά αποσαφηνιστεί η αυτοδυναμία της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του πρότεινε την θέση του υπουργού Επικρατείας με ευθύνη (μεταξύ άλλων) τον συντονισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.

“Πρόεδρε, εγώ στο Μαξίμου;”, φέρεται να απάντησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών με έκδηλη την απορία. “Μάκη, αντιλαμβάνεσαι τη νέα συγκυρία”, φέρεται να απάντησε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Η νέα ανθρωπογεωγραφία της Βουλής, με την alt right δεξιά (τα κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ και την ακροδεξιά) να αθροίζει πλέον το περίπου 14%, ο κ. Μητσοτάκης έκρινε πως η προσθήκη του Μάκη Βορίδη στο νέο “επιτελικό κράτος” και μάλιστα ως αιχμή του δόρατος της αναβαθμισμένης πρωθυπουργοκεντρικής ομάδας είναι απαραίτητη. Ο Μάκης Βορίδης είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να επικοινωνεί με αυτόν τον χώρο με “γλώσα” που άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν θα γνωρίζουν και εκτιμάται πως θα μπορεί να συνεννοείται με τον νέο πρόεδρο της Βουλής για τον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων.

Κατά την προεκλογική περίοδο, άλλωστε, αξιοποιήθηκε σε ειδικές αποστολές σε εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας για να περισταλεί η δυναμική της “Νίκης” και είχε αναλυτικά εκφράζει ένα αντι-αφήγημα σε αυτό του προέδρου του κόμματος Δημήτρη Νατσιού.

Το νέο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θα απαρτίζεται από τρεις υπουργούς Επικρατείας: Α. Σκέρτσο, για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Μ. Βορίδη, για την εποπτεία του νομοθετικού έργου και Στ. Παπασταύρου, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια και μια επώδυνη δικαστική περιπέτεια επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει κομβικό ρόλο δίπλα στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα