Βενιζέλος: Θεσμική αποτυχία η είσοδος των δυνάμεων Κασιδιάρη στη Βουλή

 Βενιζέλος: Θεσμική αποτυχία η είσοδος των δυνάμεων Κασιδιάρη στη Βουλή

Για πανηγυρική νίκη της ΝΔ και παράλληλα διάλυση του πολιτικού συστήματος με βασικούς άξονες δύο κόμματα, μίλησε στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως είπε, υπάρχει ένα κυρίαρχο κόμμα, η ΝΔ, αλλά μέσα «σε μια θάλασσα από ασύμμετρα στοιχεία» και από αντισυστημικές ακροδεξιές δυνάμεις που έχουν αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία.

«Εχουμε ρευστοποίηση στο κομματικό σύστημα», είπε ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε ότι η εικόνα της ρευστοποίησης συγκροτείται από υποβάθμιση ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ασκεί ένα ρόλο, έχει αισιόδοξη αφετηρία αλλά χωρίς σαφή χαρακτηριστικά, ενώ η τρίτη παράμετρος είναι η δυναμική είσοδος στη Βουλή πολλών εκδοχών της ακροδεξιάς, της συνωμοσιολογίας, του ανορθολογισμού που η κοινωνία επέτρεψε να εκφραστούν όλα αυτά τα μορφώματα χωρίς να έχει ακόμη επιλέξει ποιος θα είναι ο εκφραστής αυτής της αντίληψης. «Υπάρχει μια μεγάλη θεσμική αποτυχία, απέτυχε να αποκλειστεί η είσοδος στη Βουλή των δυνάμεων του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι μπήκε αυτή η ομάδα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, στη Βουλή, έχουμε σοβαρό θεσμικό πρόβλημα. Ο Κασιδιάρης υιοθέτησε το κόμμα που λέγεται Σπαρτιάτες, άρα έχουμε καταστρατήγηση του νόμου».

Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε ότι σημασία έχει ότι «ένα 15% περίπου της κοινωνίας ασπάζεται σε διάφορες εκδοχές αυτή την αντίληψη. Συντελείται μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Εχουμε ισχυρή κυβέρνηση, δεν έχουμε αντίπαλο πόλο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ισχυρή πλειοψηφία, χρειάζεται η χώρα συναινέσεις», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα