Τα ονόματα που “παίζουν” για την κυβέρνηση – Ο Γεραπετρίτης στο Εξωτερικών, ο Δένδιας στο Άμυνας και ο Χατζηδάκης στο Οικονομίας

 Τα ονόματα που “παίζουν” για την κυβέρνηση – Ο Γεραπετρίτης στο Εξωτερικών, ο Δένδιας στο Άμυνας και ο Χατζηδάκης στο Οικονομίας

Αύριο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει ο Άκης Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Μάκη Βορίδη που θα επιφορτιστεί κυρίως με το κοινοβουλευτικό έργο. 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Παύλος Μαρινάκης. Νέος Υπουργός Εξωτερικών ορίζεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης με Υφυπουργό πιθανότατα τον Τάσο Χατζηβασιλείου. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φεύγει από το Υπουργείο Εξωτερικών και αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης. 

Μετά την επιτυχημένη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, θα αναλάβει το τιμόνι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχοντας να διαχειριστεί μεταξύ άλλων το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Υφυπουργός Άμυνας παραμένει ο Νίκος Χαρδαλιάς.  

Στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κώστας Χατζηδάκης με αναπληρωτή υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση. 

Η Νίκη Κεραμέως μετακινείται απο το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών με Υφυπουργό Εσωτερικών τον Θοδωρή Λιβάνιο. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος φεύγει απο το Εσωτερικών και τοποθετείται στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης κατευθύνεται στο «λιμάνι» ως νέος Υπουργός Ναυτηλίας αφήνοντας έτσι εκτός κυβερνητικού σχήματος τον Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Στο Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τοποθετηεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με Υφυπουργούς τον Δημήτρη Καιρίδη και τον Γιάννη Οικονόμου. Την θέση του Κυριάκου Πιερακκάκη έχει προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, στον δήμαρχο Τρικαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τη θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προτείνει στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. 

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης αναλαμβάνει το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας με Υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη. 

Την θέση του Κώστα Σκρέκα στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναμένεται να πάρει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο Κώστας Σκρέκας οδεύει προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Μετά απο τέσσερα ολόκληρα χρόνια η Όλγα Κεφαλογιάννη θα ορκιστεί και πάλι Υπουργός, πιθανότητα στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Ακλόνητη και αμετακίνητη παραμένει η Λίνα Μενδώνη στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού. 

Το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει ο Χρίστος Σταικούρας με υφυπουργό Υποδομών την Χριστίνα Αλεξοπούλου τη βουλευτή Αχαίας που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο νομός Αχαίας να βαφτεί «μπλέ».  

Καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης και προσωπικό του στοίχημα. Για το κρίσιμο αυτό πόστο φαίνεται πως προορίζει τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη ως υπουργό Υγείας με Υφυπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το όνομα του Βασίλη Κικίλια «παίζει δυνατά» για το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής.   Νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να τοποθετηθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στο νέο υπουργείο που θα συσταθεί για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αναμένεται να ηγηθεί η Σοφία Ζαχαράκη. Εντός κυβερνητικού σχήματος θα βρεθεί και η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, πιθανότητα ως Υπουργός Δικαιοσύνης

Σχετικά Άρθρα