Ο καιρός των εκλογών: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

 Ο καιρός των εκλογών: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Κατά τόπους έντονες βροχές προβλέπει για το μεσημέρι στην ηπειρωτική χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μια μικρή υποχώρηση.

Συγκεκριμένα στη δυτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική – κεντρική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην ανατολική – νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 34, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βόρεια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στη Θεσσαλία και την κεντρική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι προβλέπονται από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ομοίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν αίθριο καιρό με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά για την Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα