Αναστάζια: Το sms και οι κινήσεις στο κινητό που πρόδωσαν τον 32χρονο – “Έκανα κάτι φριχτό”

 Αναστάζια: Το sms και οι κινήσεις στο κινητό που πρόδωσαν τον 32χρονο – “Έκανα κάτι φριχτό”

Νέα στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι αρχές μετά την έρευνα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια του κινητού του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Το τελευταίο στοιχείο ανακαλύφθηκε στο κινητό του 32χρονου, όπου βρέθηκε ένα μήνυμα που έστειλε σε ομοεθνείς του στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Alpha.

Συγκεκριμένα, εφέρετο να γράφει στα μηνύματα: «έκανα κάτι φρικτό και πρέπει να φύγω από την Ελλάδα». Τα μηνύματα και οι επικοινωνίες έγιναν από την Δευτέρα (18.06) έως και τις 04.30 τα ξημερώματα της Τρίτης (19/6). Μάλιστα, δυο ημέρες μετά το έγκλημα ο 32χρονος φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να πηγαίνει σε ένα ανταλλακτήριο και να σηκώνει χρήματα. Στην συνέχεια, κατευθύνθηκε σε ταξιδιωτικό γραφείο, όπου έβγαλε εισιτήριο για την Ιταλία.

Ο ίδιος απολογήθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε βρει δουλειά στην Ιταλία και την αποδέχτηκε επειδή το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος κάτι που οι αστυνομικοί περίμεναν να διαπιστώσουν από την ανάλυση του κινητού, η οποία τον διέψευσε.

Προσπάθησε να σβήσει το ιστορικό

Εντωμεταξύ σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανάλυση του κινητού του 32χρονου έδειξε ακόμα πως ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη των κινήσεών του, ωστόσο αυτές ήρθαν στο φως μετά την επιχείρηση ανάκτησης των ειδικών στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο με θέμα «πώς να σβήσεις το ιστορικό των στιγμάτων», αλλά και κατόπιν πως να σβήσει το ιστορικό αυτών των αναζητήσεων.

Επίσης, τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων τόσο του κατηγορουμένου όσο και της κοπέλας δείχνουν ότι για αρκετή ώρα κινούνταν παράλληλα περίπου την ώρα που προσδιορίζεται η δολοφονία της 27χρονης.

“Καίνε” τον 32χρονο και οι κάμερες

Εντωμεταξύ, τον νεαρό – που διώκεται πλέον για βιασμό και ανθρωποκτονία – «καίνε» και οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν καταγράψει την πορεία του με μηχανάκι προς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος στην Κω: «Της έκοψε ένα δάχτυλο από κάθε χέρι και έψαξε στην Google ”πώς να σβήσεις ίχνη από πτώμα”».

Τουλάχιστον από δέκα διαφορετικές κάμερες, διαθέτουν οπτικό υλικό, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίες έχουν καταγράψει τη διαδρομή που ακολούθησε με το μηχανάκι του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο βασικός ύποπτος και η 27χρονη Πολωνή.

Η κάμερα που άλλαξε τα δεδομένα, και ξετυλίγει το κουβάρι της δολοφονίας, είναι αυτή που βρίσκεται σε γειτονικό σπίτι από αυτό που διέμενε ο 32χρονος με τον Πακιστανό συγκάτοικο του.

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο 32χρονος

Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί ο 32χρονος από το Μπαγλαντές που κατηγορείται για την δολοφονία της Αναστάζια.

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης από το δικαστήριο ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού. Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Τρίτη 27 Ιουνίου. Συνολικά τον 32χρονο βαραίνουν οι κατηγορίες της αρπαγής, της ανθρωποκτονίας και του βιασμού.

Σχετικά Άρθρα