ΣΥΡΙΖΑ: Η εκτίμηση για το EXIT POLL

 ΣΥΡΙΖΑ: Η εκτίμηση για το EXIT POLL

Ως «αρνητικό» χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα που δίνει το EXIT POLL στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημαίνεται ότι είχε προεξοφληθεί από τον πρώτο γύρο και ήταν δύσκολο να ανατραπεί.Ωστόσο, “πολύ ανησυχητικό σημάδι” θεωρείται η ενίσχυση της ακροδεξιάς για την οποία η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη, όπως θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα αν επιβαιβεωθουν τα exit poll είναι προφανώς αρνητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και για το σύνολο της προοδευτικών δυνάμεων. Σε μεγάλο βαθμό αυτό είχε προεξοφληθεί από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης στη ΝΔ δεν ήταν εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης.

ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ όμως, είναι η ενίσχυση της ακροδεξιάς που φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στη Νέα Βουλή, σημάδι συντηρητικής μετατόπισης της ελληνικής κοινωνίας. Ο τρόπος που η ΝΔ έθεσε τα ζητήματα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η τοξικότητα και ανευθυνότητα που επέδειξε στα ζητήματα της Θράκης και της μειονότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των πιο σκοτεινών δυνάμεων, της άκρας δεξιάς.

Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία μας, και δυστυχώς η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη για αυτό. Όχι μόνο επειδή όπως αποδείχτηκε η νομοθετική παρέμβαση για Κασιδιάρη αποδείχτηκε κενό γράμμα αλλά και επειδή επιπλέον η ΝΔ μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε τοξικά ζητήματα με την διολίσθηση σε ένα σκληρό εθνικιστικό λόγο.

Σημασία έχει πως σταθήκαμε όρθιοι, τόσο εμείς όσο και οι πολίτες που συντάχθηκαν μαζί μας και έδωσαν τη μάχη, σε ένα τοπίο δυσμενές που μετά το αποτέλεσμα της προηγουμένης κάλπης, στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το αφήγημα νίκης. Οι πολίτες μας εδωσαν εντολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως βασικός κορμός της προοδευτικής παράταξης, θα αγωνιστούμε από την επόμενη ημέρα ως ισχυρή αντιπολίτευση και θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες.»

Σχετικά Άρθρα