Βρετανία για ανταρσία Wagner: Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη της πρόκληση

 Βρετανία για ανταρσία Wagner: Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη της πρόκληση

Τη μεγαλύτερή της πρόκληση εδώ και καιρό αντιμετωπίζει η Ρωσία, λόγω της ανταρσίας της Wagner, σύμφωνα με την Βρετανία. “Τις επόμενες ώρες, η πίστη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας και ιδιαίτερα της Ρωσικής Εθνοφρουράς θα παίξει κεντρικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση με την Wagner. Αυτό αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική πρόκληση στο ρωσικό κράτος το τελευταίο διάστημα”, επισημαίνει η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τακτική της ενημέρωση, σχολιάζοντας την επέλαση της Wagner στο έδαφος της Ρωσίας.

Παράλληλα υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε σημερινή ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών ύστερα από τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

“Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξακολουθεί να συνιστά να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα