Σύμβουλος Ζελένσκι: Οι επόμενες 48 ώρες καθορίζουν τη νέα κατάσταση στη Ρωσία

 Σύμβουλος Ζελένσκι: Οι επόμενες 48 ώρες καθορίζουν τη νέα κατάσταση στη Ρωσία

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως οι επόμενες 48 ώρες, αναμένεται να είναι καθοριστικές σχετικά με το νέο τοπίο το οποίο θα προκύψει στη Ρωσία.

Την άποψή του σχετικά με τις εξελίξεις που τρέχουν στη Ρωσία, έκανε γνωστή μετά από ανάρτησή του στο Τουίτερ, ο σύμβουλος του Προέδρου Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ.

“Είτε πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο, είτε για μια μετάβαση εξουσίας μέσω διαπραγμάτευσης, είτε μια προσωρινή ανάπαυλα πριν από την επόμενη φάση της πτώσης του καθεστώτος Πούτιν”, δήλωσε ο Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος. “Όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι επιλέγουν τώρα ποια πλευρά να διαλέξουν. Μια εκκωφαντική σιωπή της “ελίτ” επικρατεί στη Ρωσία μέχρι στιγμής…” τόνισε.

Χάνει την εξουσία ο Πούτιν – Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά στην έναρξη ενός εμφυλίου πολέμου

Η Ρωσία είναι, στην πραγματικότητα, μάρτυρας της έναρξης ενός εμφυλίου πολέμου, σχολίασε νωρίτερα το μεσημέρι ο Μιχάιλο Ποντόλιακ. Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο τα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με το σενάριο για το οποίο μιλούσε η Ουκρανία όλο το προηγούμενο έτος. Η έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης αποσταθεροποίησε τελικά τις ρωσικές ελίτ, εντείνοντας τον εσωτερικό διχασμό που προέκυψε μετά τις απώλειες στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα