Σκληρές μάχες στο Βορονέζ: Ρώσοι βομβαρδίζουν άρματα της Wagner – Στήνουν νάρκες στο δρόμο – Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων (vid)

 Σκληρές μάχες στο Βορονέζ: Ρώσοι βομβαρδίζουν άρματα της Wagner – Στήνουν νάρκες στο δρόμο – Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων (vid)

Σκληρές μάχες διεξάγονται στη ρωσική πόλη Βορονέζ μετά την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner που φαίνεται να ελέγχει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη ρωσική πόλη Βορονέζ, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters. Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης.

Την ίδια στιγμή, μαίνονται οι μάχες στους αυτοκινητόδρομους έξω από τη Βορονέζ, καθώς δυνάμεις του ρωσικού στρατού επιχειρούν, κυρίως από αέρος, να εμποδίσουν την προέλαση της Wagner προς τη Μόσχα. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνεται ο βομβαρδισμός Ρώσων σε βάρος στρατιωτικών οχημάτων της Wagner.

Τοποθετούν νάρκες στο Ροστόφ-ον-Ντον

Στο μεταξύ, άντρες της Wagner εθεάθησαν νωρίτερα να μεταφέρουν νάρκες στην πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, τις κυβερνητικές και στρατιωτικές υπηρεσίες της οποίας έχουν καταλάβει από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η κίνηση αυτή μεταφράζεται, κατά πληροφορίες, σαν προετοιμασία για πιθανή αντεπίθεση από την πλευρά του ρωσικού στρατού.

Μεγάλη φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να κατασβέσουν τις φλόγες που ξέσπασαν σε μια δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 μονάδες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές.

Σχετικά Άρθρα