Ρωσία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Πριγκόζιν για “ένοπλη εξέγερση”

 Ρωσία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Πριγκόζιν για “ένοπλη εξέγερση”

Μετά την ανταρσία, η ρωσική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα για «ένοπλη εξέγερση» σε βάρος του κ. Πριγκόζιν και των 25.000 μαχητών του. Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον τακτικό στρατό πως «βομβάρδισε» τις δυνάμεις του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα, όπου επιβλήθηκε «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», συνέπεια της απειλής του Πριγκόζιν μέσω Telegram ότι «συνεχίζουμε, θα φθάσουμε μέχρι τέλους» και ότι «θα καταστρέψουμε όποιον μπει στον δρόμο μας».

Στην ουκρανική πλευρά, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκρινε πως «τώρα ξεκινούν όλα στη Ρωσία». «Ο διχασμός ανάμεσα στις ελίτ είναι πολύ προφανής. Το να προσποιούνται πως συμφωνούν και ότι όλα είναι ρυθμισμένα δεν θα έχει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ μέσω Twitter.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο κ. Πριγκόζιν.

Σχετικά Άρθρα