Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε ουρανοξύστη στο Κίεβο – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

 Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε ουρανοξύστη στο Κίεβο – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/6) από αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων στη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε περιοχές της χώρας στοχοθετήθηκαν από πυραύλους και ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν επλήγη ουρανοξύστης στην πρωτεύουσα Κίεβο.

“Αυτό είναι το στυλ των τρομοκρατών. Το στυλ της Ρωσίας”, αναφέρει σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σε ξεχωριστή ανάρτησή του ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε ότι η ζημιά προκλήθηκε από θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε και ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 20 πυραύλους στην πρωτεύουσα.

Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έψαχναν στα συντρίμμια, ενώ οπή ήταν ορατή στην μία πλευρά του κτιρίου.

Αξιωματούχοι της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ στην νοτιοανατολική Ουκρανία δήλωσαν παράλληλα ότι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν –δύο από τους οποίους είναι παιδιά– και κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις εκεί.

Ο περιφερειάρχης της Σέρχιι Λίσακ δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε εννέα πυραύλους και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), σημειώνοντας ωστόσο ότι επλήγησαν πολυκατοικίες στην πρωτεύουσα Ντνίπρο της περιφέρειάς του και αντικείμενο υποδομής, για το οποίο δεν διευκρίνισε τι ήταν.

“Ούτε ένας στρατιωτικός στόχος”, ανέφερε ξεχωριστά στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Μπόρις Φιλάτοφ.

Στο μεταξύ τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι είχαν στόχο το Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ένας εκ των οποίων έπληξε γραμμή φυσικού αερίου και προκάλεσε πυρκαγιά, δήλωσε ο δήμαρχος του Ιχόρ Τερεχόφ. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν απώλειες.

Αναφορές για εκρήξεις υπήρχαν και σε άλλες πόλεις, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές.

Η Μόσχα άρχισε να εντείνει τις τακτικές αεροπορικές της επιδρομές στην Ουκρανία τον Μάιο, καθώς ο στρατός του Κιέβου προγραμμάτιζε αντεπίθεση, η οποία βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη με στόχο η Ουκρανία να ανακτήσει εδάφη που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Ρωσία στο ανατολικό και νότιο τμήμα της.

Σχετικά Άρθρα