Κένυα: Σχεδιάζεται νόμος με σκοπό την απομάκρυνση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τη χώρα

 Κένυα: Σχεδιάζεται νόμος με σκοπό την απομάκρυνση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τη χώρα

Μετά την Ουγκάντα, σειρά παίρνει η Κένυα η οποία ετοιμάζεται να θεσπίσει νέους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας με βάση τον οποίο θα τιμωρείται με φυλάκιση το “γκέι σεξ” ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά πιθανό να ισχύσει και η θανατική ποινή.

Η Κένυα ετοιμάζεται να θεσπίσει νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας, με τον πολιτικό Mohamed Ali να δηλώνει ότι θέλει να «διώξει εντελώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από την Κένυα».

Το σχέδιο νόμου, το οποίο θα τιμωρεί το γκέι σεξ με φυλάκιση ή ακόμη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με θάνατο, έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Ουγκάντα ψήφισε έναν από τους αυστηρότερους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο, ο οποίος έχει περιγραφεί από ακτιβιστές ως «άθλιος» και «θανατηφόρος».

Σύμφωνα με το σχέδιο του «νομοσχεδίου για την προστασία της οικογένειας» της Κένυας, το οποίο υποστήριξαν δύο νομοθέτες στο κοινοβούλιο, το ομοφυλοφιλικό σεξ θα μπορούσε να τιμωρείται με τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκιση, ενώ η «επιβαρυμένη ομοφυλοφιλία», που περιλαμβάνει το ομοφυλοφιλικό σεξ με ανήλικο ή άτομο με αναπηρία ή όταν μεταδίδεται σεξουαλικά μια ανίατη ασθένεια, θα επιφέρει τη θανατική ποινή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στον προτεινόμενο νόμο της Κένυας, εμφανίζονται νέα “εγκλήματα”, όπως αυτό της “προώθησης” της ομοφυλοφιλίας και το να επιτρέπεις γκέι σεξ στην ιδιοκτησία σου, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.

Το νομοσχέδιο εξετάζεται επί του παρόντος από την κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία μπορεί στη συνέχεια να το παραπέμψει στην ολομέλεια για ψηφοφορία.

Το σχέδιο νόμου θα ενισχύσει τους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κένυα, βάσει των οποίων το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι ήδη παράνομο, με όσους καταδικάζονται να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από πέντε έως 14 χρόνια.

Ενώ το σεξ μεταξύ γυναικών δεν ποινικοποιείται ρητά, η Κένυα δεν αναγνωρίζει κανενός είδους σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και δεν υπάρχει καμία προστασία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου.

Σχετικά Άρθρα