Τσίπρας: Με την στήριξη σας θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα δύναμη – Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στο καθεστώς

 Τσίπρας: Με την στήριξη σας θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα δύναμη – Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στο καθεστώς

«Με τη δική σας στήριξη θα ξανακάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και την προοδευτική παράταξη κυβερνώσα δύναμη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην Πάτρα, προσθέτοντας πως το κόμμα του είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς.

«Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη μαζί γιατί έτσι έχουμε μάθει. Να παλεύουμε και να δίνουμε μάχες. Να μην φυγομαχούμε. Θα είμαστε μαζί και τη Δευτέρα. Προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δεν τα κατάφεραν, όμως, τότε που όλα τα σκίαζε η φοβέρα των δανειστών και των μνημονίων. Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Τίποτα δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια απειλητική Δεξιά που επιδιώκει να γίνει καθεστώς, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο μήνα έχουν υπάρξει ορισμένα νέα δεδομένα και πως τα διλήμματα πλέον είναι πιο σκληρά: «Το δυσμενή για τη ζωή των πολιτών συσχετισμό που προέκυψε από τις κάλπες της απλής αναλογικής. Τις θέσεις, τη στάση, την έπαρση και την αλαζονεία της ΝΔ στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο αναμετρήσεων. Την εθνική ελαφρότητα για τη Θράκη, τις διχαστικές προθέσεις κι απειλές, αλλά κι όσα αποκάλυψαν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ για το αληθινό πρόγραμμα και τα σχέδιά της».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αέρας κοπανιστός και δεν είναι οι πλουσιοπάροχες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό που έχει καταθέσει ως πρόγραμμα σταθερότητας, πριν από δύο μήνες, στις Βρυξέλλες: «Οφείλει ο κ. Μητσοτάκης είτε να αποπέμψει και τον κ. Σκυλακάκη που φανέρωσε την αλήθεια, είτε να ζητήσει μια συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες. Να τους πει: Συγγνώμη, σας εξαπάτησα. Και να αποκαλύψει το αληθινό του πρόγραμμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τραγωδία της Πύλου, υπογραμμίζοντας πως όποιο κι αν είναι το κόστος δεν πρόκειται να βάλει στη ζυγαριά κόστους και οφέλους την ανθρώπινη ζωή: «Στο δίλλημα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα έχουμε προ πολλού διαλέξει πλευρά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, επίσης, πως η στρατηγική της ΝΔ αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλι, ενώ κατηγόρησε και τα μικρότερα κόμματα του προοδευτικού χώρου πως κλείνουν τα μάτια μπροστά στο ολοφάνερο πια σχέδιο της Δεξιάς και της ανοίγουν, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, το δρόμο.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη “συνδρομή” του ΠΑΣΟΚ στην Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Στρατηγική και σχέδιό τους δεν είναι μόνο να κερδίσουν, αλλά και να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς. Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφυλίους, μικρών κομμάτων αντιπολίτευση. Η προεκλογική στρατηγική Μητσοτάκη είναι η στρατηγική του διαίρει και βασίλευε. Ευνοεί κανέναν άλλο εκτός από τη διαπλοκή και τις ελίτ μια δημοκρατία χωρίς αντίβαρα, χωρίς στιβαρή αντιπολίτευση, χωρίς το οξυγόνο της αντίθεσης και της αντίστασης; Μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση σε μια ελεγχόμενη δημοκρατία τύπου Όρμπαν»;

Όσον αφορά τη Θράκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη ΝΔ ένα μεγάλο μάθημα δημοκρατίας, υπευθυνότητας και πατριωτισμού: «Στον πάσσαλο της εθνικής ατίμωσης ήθελαν να μας κρεμάσουν. Και κρεμάστηκε τελικώς με απόφαση του κ. Μητσοτάκη ο δικός του υποψήφιος στη Ροδόπη. Το συνηθίζει κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Όταν είναι να διασωθεί ο ίδιος την πληρώνουν άλλοι. Έτσι έκανε με τον ανιψιό του για τις υποκλοπές. Έτσι έκανε και με τρεις υποψήφιους βουλευτές του μέχρι σήμερα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι σε καθεστωτικές λογικές. Θα αγωνιστούμε για λογαριασμό κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιστέκεται».

Σχετικά Άρθρα