Τρίπολη: Ελεύθερος ο γνωστός στιχουργός που συμμετείχε σε κύκλωμα ναρκωτικών

 Τρίπολη: Ελεύθερος ο γνωστός στιχουργός που συμμετείχε σε κύκλωμα ναρκωτικών

Ελεύθερος αφέθηκε ο στιχουργός, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Τρίπολη. Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του γνωστού στιχουργού που συνελήφθη σε επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης με ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης. Ο στιχουργός, είπε πως τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην κατοικία του ήταν για προσωπική χρήση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στην Τρίπολη που δρούσε μια άλλη εγκληματική οργάνωση πέντε ατόμων, με την οποία φέρεται να είχε επαφές ο στιχουργός, προφυλακίστηκαν δύο μέλη, ο αρχηγός κι ένας διακινητής. Τα υπόλοιπα τρία μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Από έρευνες που πραγματοποίησε η Αστυνομία προέκυψε ότι η οργάνωση με έδρα την Τρίπολη, διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η εν λόγω οργάνωση συνδέεται με μια άλλη ομάδα, αυτή της Πάτρας που διακινούσε κοκαΐνη σε σπίτια 60 επιφανών Πατρινών (τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία) καθώς και σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της πόλης. Αυτή η ομάδα είχε προμηθεύσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης -8 κιλά- τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Τρίπολη. Εκεί συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο στιχουργός.

Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση της Πάτρας που διοχέτευε στην πόλη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αυτή είχε την έδρα της μακριά από τον αστικό ιστό. Σε περιοχή υπεράνω υποψίας διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία τα μέλη της κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξή της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

Εκεί βρέθηκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.

Σχετικά Άρθρα