Συγχαρητήρια της Βανδή στον Αποστολόπουλο για το έργο του στις διασώσεις προσφύγων (vid)

 Συγχαρητήρια της Βανδή στον Αποστολόπουλο για το έργο του στις διασώσεις προσφύγων (vid)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, προβλήθηκε στον θερινό κινηματογράφο ΒΟΞ η ταινία «MEDITERRANEO – Ο νόμος της Θάλασσας». Πρόκειται για την πολυβραβευμένη ισπανοελληνική ταινία του Marcel Barrena. Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση με τους ηθοποιούς της ταινίας Βασίλη Μπισμπίκη και Γιώτα Φέστα, καθώς και με τον ακτιβιστή και διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Η Δέσποινα Βανδή παρευρέθηκε εκεί και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vandicted, έσπευσε να συγχαρεί τον διασώστη προσφύγων και ρώτησε πώς μπορεί να συμβάλει και εκείνη σε αυτό το έργο.

«Η Δέσποινα Βανδή συγχαίρει τον διασώστη Ιάσονα Αποστολοπούλο για το έργο του και του είπε πως θέλει κι η ίδια όπως μπορεί να συμβάλλει. Εκείνος της απάντησε πως είναι σημαντικό το ότι η ίδια στηρίζει τη διάσωση προσφύγων. Ένα «τι μπορώ να κάνω;» να ακούγαμε από την καθεμία και τον καθένα θα ήταν αρκετό σκέφτηκα.

Όλα αυτά στην εξαιρετική εκδήλωση του ιδρύματος Ροζα Λούξεμπουργκ. Λίγο νωρίτερα παρακολουθήσαμε την ταινία Mediterraneo βασισμένη στον αγώνα των Ισπανών διασωστών στη Λέσβο το 2015. Ακολούθησε συζήτηση με τον Ιάσονα και τους Μπισμπίκη και Φέστα. Ο Ιάσονας περιέγραψε πως θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί οι πρόσφυγες της Πύλου, πως αφήνονται συστηματικά να πνίγουν πως στοχοποιούνται οι αλληλεγγυοι όπως καποτε απειλούνταν και όσοι βοηθούσαν τους Εβραίους.

Ο Μπισμπίκης είπε πως μετά από αυτή την ταινία ένιωσε ξανά πως έχει νόημα να είσαι ηθοποιός. Μίλησαν για την εγκληματική σιωπή όσων κοιτάνε τη δουλίτσα τους την ώρα που συντελείται το έγκλημα δίπλα μας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Thodoris Chondrogiannos».

Σχετικά Άρθρα