Πάνας στο libre: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τα ποσοστά για να γίνει ισχυρή αντιπολίτευση

 Πάνας στο libre: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τα ποσοστά για να γίνει ισχυρή αντιπολίτευση

«Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να λάβει μια περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του, που «δεν έχει ταβάνι», ώστε να γίνει η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η χώρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο libre ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Απόστολος Πάνας.

Ενώ, αναφερόμενος στον στόχο του ΠΑΣΟΚ για τη Χαλκιδική, επισημαίνει ότι «Η ισχυροποίηση τώρα του ΠΑΣΟΚ και η περαιτέρω μεγάλη αύξηση των ποσοστών μας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή».

Συνέντευξη

Κύριε Πάνα, ποιες είναι οι προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ ενόψει των εκλογών της Κυριακής;

Το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν το μόνο κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του κατά 45%, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 220 χιλιάδων νέων ψηφοφόρων. Στην επερχόμενη λοιπόν εκλογική αναμέτρηση στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να λάβει μια περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του, που «δεν έχει ταβάνι», ώστε να γίνει η ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η χώρα.

Πως θα είναι η επόμενη ημέρα στην χώρα αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου με ένα κόμμα που από μόνο έχει μεγαλύτερο ποσοστό από το άθροισμα των τριών που ακολουθούν. Είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Όπως έχει αποδειχθεί, ο κόσμος, ο ψηφοφόρος, το εκλογικό σώμα, όσο εύκολα σου δίνει αυτό το προνόμιο της εκλογής, τόσο εύκολα το παίρνει. Όποτε ορθότερο είναι να αναλύσουμε τα αποτελέσματα που ήδη έχουμε. Αυτό λοιπόν που έκρυβαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου είναι περισσότερο η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ παρά η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχαμε πολλές φορές επισημάνει κατά τα τελευταία χρόνια, πως η πολιτική των μετώπων δεν προσφέρει τίποτα, απεναντίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της Ελλάδας σε κάθε επίπεδο, δημιουργώντας ξεκάθαρα ένα  νέο πολιτικό ζήτημα. Παρά ταύτα, αυτήν ακολούθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κρίθηκε για την ποιότητα αντιπολίτευσης της, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει στο πιάτο το 40,78% στην ΝΔ. Γι’ αυτό και επιμένουμε σε μια ισχυρή και γνήσια προοδευτική αντιπολίτευση, με σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο, για να μην συνεχίζει να κάνει «παρέλαση» η Νέα Δημοκρατία.

Ακρίβεια, δυστύχημα των Τεμπών και υποκλοπές, διαγράφονται από την κριτική που θα ασκήσει το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές;

Η παράταξή μας ουδέποτε υπήρξε υποταγμένη. Πάντα ασκούσαμε τεκμηριωμένη κριτική και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, καταθέτοντας παράλληλα ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις και κινούμενοι θεσμικά, προσφέροντας μια πραγματική εναλλακτική επιλογή.

Έτσι ακριβώς κινηθήκαμε και στο κομμάτι της ακρίβειας, του δυστυχήματος των Τεμπών, των υποκλοπών και τόσων άλλων θεμάτων, που ταλάνισαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα κι έτσι, σεβόμενοι τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών, θα συνεχίσουμε να προωθούμε μία πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα.

Στην εκλογική σας περιφέρεια, την Χαλκιδική, κόμματα που εκπροσωπούν νεοσυντηρητικούς ψηφοφόρους αλλά και αντιδραστικές απόψεις έχουν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά. Αυτό το φαινόμενο πως το αντιμετωπίζετε ως κόμμα; Σας ανησυχεί; Είναι κάτι που σας προκαλεί προβληματισμό;

Ασφαλώς και μας προβληματίζει. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ σταθερά  ήταν το κόμμα που θεσμικά όπου χρειάστηκε και στη Βουλή πρωταρχικό μέλημα του ήταν η αντιμετώπιση τέτοιων απόψεων.

  • Τονίζαμε πάντα την ανάγκη θέσπισης ενός ουσιαστικού πολιτικού μετώπου, είτε διοργανώνοντας επικοινωνιακές καμπάνιες, όπως το 2013 για παράδειγμα, είτε κινούμενοι θεσμικά, καταθέταμε τροπολογίες και υπομνήματα.

Δε σταματήσαμε ποτέ την προσπάθεια θωράκισης της δημοκρατίας και της προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στιγμή μάλιστα που άλλες πολιτικές δυνάμεις είτε άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είτε υιοθετώντας στη το απαράδεκτο δόγμα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Χαλκιδική είναι οριακά τρίτο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λόγω της κατάρρευσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύετε ότι μπορεί το κόμμα σας να κάνει την ανατροπή;

Η οριακή τρίτη θέση της παράταξής μας αποτελεί έναν συνδυασμό τόσο της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της αναγνώρισης από τους πολίτες, πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής στη Χαλκιδική  άσκησε υπεύθυνη και δομική αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια, που δεν υπήρξε ποτέ λαϊκίστικη ή τοξική, θέτοντας σοβαρά ζητήματα στο δημόσιο διάλογο.

Η ισχυροποίηση τώρα του ΠΑΣΟΚ και η περαιτέρω μεγάλη αύξηση των ποσοστών μας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή.

Σχετικά Άρθρα