Ομοφοβικό παραλήρημα Ερντογάν: “Μάστιγα η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που απειλεί την επιβίωση της κοινωνίας”

 Ομοφοβικό παραλήρημα Ερντογάν: “Μάστιγα η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που απειλεί την επιβίωση της κοινωνίας”

Η νέα σημερινή επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση του επικείμενου διωγμού που επίκειται στην Τουρκία. Μετά την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μια φορά αποκάλεσε «μάστιγα» την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Παράλληλα επέκρινε την στάση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Με αφορμή το θέμα της μαντίλας, που είχε απασχολήσει και προεκλογικά την τουρκική πολιτική σκηνή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε με αιχμές και κατά του επικεφαλής της συμμαχίας της αντιπολίτευσης: «Ας φτιάξουμε ένα σύνταγμα και ας θεσπίσουμε τον νόμο για τη μαντίλα. Ας εγγυηθούμε το θέμα της μαντίλας με το σύνταγμα. Αν δεν είσαι ειλικρινής, θα σου πω για το έθνος μας. Έχεις τη μύγα! Προσπαθήσατε να νομιμοποιήσετε τη μάστιγα των ΛΟΑΤΚΙ+ που απειλούν την επιβίωση της κοινωνίας για να τα έχετε καλά με τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς στόχευσε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα λέγοντας: «Θα προστατεύσουμε την οικογένεια από αποκλίνοντα ρεύματα» και επέστησε την προσοχή στο πλαίσιο του νέου Συντάγματος.

Καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν στο Pride της Κωνσταντινούπολης

Παράλληλα, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι και η καταστολή κατά της απόπειρας να διεξάγουν την περασμένη Κυριακή παρέλαση υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Γαλλικό πρακτορείο ανέφερε συγκεκριμένα πως την τελευταία ημέρα της Pride εβδομάδας, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία υπερηφάνειας συνελήφθησαν από την αστυνομία. Η αστυνομία απέκλεισε δεκάδες δρόμους στο κέντρο της πόλης. Παρά τον αποκλεισμό, κάποιοι κατάφεραν να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν.

Σχετικά Άρθρα