Ο Λιάγκας ζήτησε συγνώμη από την Ακρίτα – “Δεν θα σας ξαναπάρουμε τηλέφωνο”

 Ο Λιάγκας ζήτησε συγνώμη από την Ακρίτα – “Δεν θα σας ξαναπάρουμε τηλέφωνο”

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη πριν από λίγες ημέρες, ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ανέφερε ότι η πορεία του κόμματος που εκπροσωπεί θα είναι ανοδική, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει ξανά το ποσοστό του 35%. «Δεν είμαστε το 3%, δεν είμαστε το 20%. Είμαστε το 30%, είμαστε το 35% και θα ξαναπάμε εκεί και θα το δείτε», σημείωσε μεταξύ άλλων. Ο Γιώργος Λιάγκας πιάστηκε από αυτά τα ποσοστά σχολιάζοντας το απόσπασμα στην εκπομπή Πρωινό.

«Έγινε και η Ακρίτα πολιτικός. Να σώσει κι αυτή την Ελλάδα. Ωραία», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας, χωρίς να σκεφτεί ότι η ιδιότητα του πολίτη περιλαμβάνει και το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά και αυτό του εκλέγεσθαι, ως εκ τούτου όλοι είμαστε εν δυνάμει πολιτικοί.

«Λέει τώρα ότι 6 στους 10 Έλληνες δεν ψήφισαν Μητσοτάκη άρα ο Μητσοτάκης είναι κακός. Το ότι 8 στους 10 Έλληνες δεν ψήφισαν τον Τσίπρα, αυτό δε μετράει. Γιατί εμείς με έναν άλλον αλγόριθμο είμαστε στο 35%», σημείωσε έπειτα ο Γιώργος Λιάγκας μιλώντας για όσα είπε η Έλενα Ακρίτα στο κοινό.

«Τέτοιες μπαρούφες λένε όλοι προφανώς. Ότι 6 στους 10 δεν ψήφισαν Μητσοτάκη το λέει. Ότι 8 στους 10 δεν ψήφισαν τον Τσίπρα δεν το λέει, το κρύβει. Και αυτή είναι η πολιτική. Την κα. Ακρίτα πια την ενδιαφέρει, αφού έγινε πολιτικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το κομματικό της ακροατήριο. Τα είπε αυτά που είπε, τις αρλούμπες, ακούσαν τις αρλούμπες από κάτω και πήγαν όλοι και κοιμήθηκαν ευτυχισμένοι ότι τον Μητσοτάκη δεν τον θέλει η Ελλάδα. Το ότι όμως η Ελλάδα δεν θέλει περισσότερο τον Τσίπρα δεν τους ενδιαφέρει, απλώς κοιμήθηκαν ευτυχισμένοι ότι 6 στους 10 Έλληνες που ψήφισαν, δεν θέλουν τον Μητσοτάκη. Και μετά απορούν που ο κόσμος δεν ψηφίζει κανέναν», πρόσθεσε από τον «αέρα» της εκπομπής Πρωινό.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα ήρθε μέσα από την σελίδα της στο Facebook. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας προκάλεσε τον Γιώργο Λιάγκα να της υποδείξει πότε ακριβώς συνέδεσε η ίδια το ποσοστό του 35% με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου.

Όπως είπε η Έλενα Ακρίτα, ο Γιώργος Λιάγκας επιδεικνύει «μένος» εναντίον της γιατί εκείνη αρνείται επανειλημμένα να εμφανιστεί στην εκπομπή του.

«Κύριε Γιώργο Λιάγκα, καταλαβαίνω ότι έχετε λυσσάξει που τόσα χρόνια με καλείτε στην εκπομπή και δεν πατάω το πόδι μου, εξ ου και μήνες τώρα ασχολείστε με τόσο μένος μαζί μου.

Σας προκαλώ να βάλετε την ομιλία μου και να μου υποδείξετε το σημείο όπου το 35% το είπα σε συνάρτηση με τις εκλογές της Κυριακής κι όχι σε ένα γενικότερο πλαίσιο της μελλοντικής νέα πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και για να βοηθήσω το θεάρεστο έργο σας, να σας πω ότι έκανα κι ένα σαρδάμ στην αναφορά μου σε δαπάνες εκατομμυρίων/ δισεκατομμυρίων, ψάξτε το να το βάλετε κι αυτό», απάντησε η Έλενα Ακρίτα.

«Οι κατάμεστες πλατείες όπως η χτεσινή ενοχλούν, κύριε Λιάγκα. Έτσι δεν είναι; Να σας βάζω λινκ κι από ομάδα αλήθειας που μιλούν την ίδια γλώσσα με σας για να συνεννοηθούμε. Εντιτ. Κοίτα που ασχολήθηκα και με τον Λιάγκα», κατέληξε στην ανάρτησή της.

Η συγνώμη του Γιώργου Λιάγκα

Το πρωί της Τετάρτης, 21 Ιουνίου, ο Γιώργος Λιάγκας, απευθύνθηκε μέσω του Πρωινού στην Έλενα Ακρίτα και απολογήθηκε για την εσφαλμένη του αντίληψη περί του 35% και μόνο όπως ανέφερε. Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος και συγγραφέας για το γεγονός ότι την καλούν στην εκπομπή του κι η ίδια αρνείται να παραστεί, την ενημέρωσε ότι το όνομά της θα βγει από τις λίστες των προτεινόμενων καλεσμένων.

«Κακώς ασχοληθήκατε κυρία Ακρίτα μου αφού δεν με εκτιμάτε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι αναλώνουν τον χρόνο τους με ανθρώπους που δεν εκτιμούν. Αν δεν με εκτιμάτε, θεωρείτε ότι δεν συνεισφέρω στον δημόσιο λόγο. Γιατί στενοχωρηθήκατε με έναν άνθρωπο που δεν εκτιμάτε και τον ειρωνεύεστε στις αναρτήσεις σας;», σημείωσε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Κάναμε κριτική μόνο για το 35% που είπατε και αν σας ενόχλησε να πω κι εγώ ότι μπορεί να έκανα ένα λάθος. Κατάλαβα εσφαλμένα και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό μόνο, ότι το 35% το είπατε για τις ερχόμενες εκλογές. Το είπατε γενικά ότι θα γυρίσετε στο 35% κι αυτό για μένα δύσκολο είναι. Έκανα κριτική σε αυτό που είπατε ότι 6 στους 10 καταψηφίζουν τον Μητσοτάκη και είπα ότι δεν σκεφτήκατε πως 8 στους 10 δεν ψηφίζουν τον Τσίπρα. Δεν με ενοχλεί όχι να γεμίσετε μία πλατεία, εκατοντάδες πλατείες να γεμίσετε», σημείωσε.

«Με τους συνεργάτες μου κάνουμε μια λίστα στην αρχή της χρονιάς με ονόματα που θέλουμε καλεσμένους στην εκπομπή. Εγώ σας εκτιμώ πραγματικά και προφανώς είστε από τους ανθρώπους που θα ήθελα καλεσμένους. Δεν με θέλετε, καλώς. Τώρα, λοιπόν, από τη λίστα θα σας αποσύρω κι εγώ για να μη σας φέρνω σε δύσκολη θέση να λέτε συνέχεια όχι. Δεν θα σας ξαναπάρει κανείς συνεργάτης μου τηλέφωνο», εξήγησε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας απευθυνόμενος στην Έλενα Ακρίτα.

Ο Γιώργος Λιάγκας ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι το προηγούμενο διάστημα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τον κατηγορούσαν ότι εξέφραζε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίθετο. «Την αλήθεια μου έλεγα», τόνισε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Πιστεύετε ότι αν πάρετε 35% στις εκλογές εγώ θα στενοχωρηθώ; Ας πάρετε και 70%, δεν με ενδιαφέρει. Εγώ δεν ζω από τα κόμματα, δεν παίρνω κρατικό χρήμα ποτέ, ζω από τον κόσμο που τόσα χρόνια μου δίνει τη δυνατότητα να έχω εκπομπές στα κανάλια», σημείωσε ο παρουσιαστής. «Κρίνομαι γ@@@@@ 30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και πιο αυστηρά από τους άλλους. Έλεος πια. Τη Δημοκρατία να τη δεχόμαστε και για μας και για τους άλλους, όχι μόνο για μας», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

H Έλενα Ακρίτα παρακολούθησε την τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα. Τον άκουσε και έμεινε στην ουσία που την αφορά. Κι αυτή την ουσία μοιράστηκε μέσα από ένα ακόμα λακωνικό σχόλιό της στο Facebook. «Ο Λιάγκας μετά από έναν μακροσκελή μονόλογο, μου ζήτησε συγγνώμη. Πάμε παρακάτω», έγραψε και η τελεία μάλλον μπήκε.

Σχετικά Άρθρα