Κούβελας στο libre: “Εθνικός μονόδρομος, η αυτοδυναμία της ΝΔ… “

 Κούβελας στο libre: “Εθνικός μονόδρομος, η αυτοδυναμία της ΝΔ… “

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές του Μαΐου αναγνώρισαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα χρόνια με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό και εμπιστεύτηκαν συντριπτικά τη Νέα Δημοκρατία ως την μοναδική ρεαλιστική λύση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο libre ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με την Ελληνική Λύση, σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, επισημαίνει ότι «από την πλευρά μας δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η φιλοσοφία και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα προόδου της ΝΔ, απέχει παρασάγγας απ’ όσα «οπισθοδρομικά» υποστηρίζει η «Ελληνική Λύση» και δεύτερον για τον λόγο ότι η χώρα χρειάζεται αποκλειστικά μία ισχυρή κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία, ώστε να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών».

Συνέντευξη

Κύριε Κούβελα, με ποιο αποτέλεσμα θα είστε ικανοποιημένος την Κυριακή των εκλογών;

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι κάλπες είναι άδειες κι όλα αρχίζουν από την αρχή. Χρειαζόμαστε την πολιτική ισχύ, την «πολιτική βενζίνη» για να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας. Το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής συνεπώς, πρέπει να είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, με δυναμική κοινοβουλευτική παρουσία.

  • Για τον λόγο αυτό ζητούμε ισχυρή εντολή από τους πολίτες. Ζητούμε να γεμίσουν οι άδειες κάλπες με γαλάζια ψηφοδέλτια, για να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα κι αποφασιστικά στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, των μεγάλων αλλαγών.

Για καλύτερους μισθούς, για μία σύγχρονη, πιο ποιοτική δημόσια υγεία, για ένα αποτελεσματικότερο κράτος, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία Ελλάδα ισχυρή και κυρίως ασφαλή, μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Η καθαρή αυτοδυναμία της ΝΔ, είναι η εγγύηση για την Ελλάδα που θέλουμε! 

Έχετε καταλήξει τελικά στους λόγους που οδήγησαν στο τόσο καλό αποτέλεσμα για την ΝΔ; Μήπως ήταν τελικά μόνο η «αναποτελεσματική» άσκηση αντιπολίτευσης  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ;

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές του Μαΐου αναγνώρισαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα χρόνια με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό και εμπιστεύτηκαν συντριπτικά τη Νέα Δημοκρατία ως την μοναδική ρεαλιστική λύση. Σύγκριναν τα 4 χρόνια Τσίπρα με τα 4 χρόνια Μητσοτάκη, και έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον τους. Γύρισαν την πλάτη στον τυχοδιωκτισμό και την τοξική αντιπολίτευση, και είδαν κατάματα την πρόοδο. Επιβράβευσαν τη συνέπεια λόγων και έργων που δείξαμε επί τέσσερα χρόνια και το γεγονός ότι κρατήσαμε την κοινωνία όρθια σε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Κυρίως όμως, αποφάσισαν ότι δεν είναι η ώρα για πολιτικά «ραντεβού στα τυφλά», ούτε για κυβερνήσεις από κομματικούς «γάμους συμφέροντος» ή από ανεμομαζώματα «ηττημένων». Στις 25 Ιουνίου οι Έλληνες ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε αποφασιστικά και γρήγορα, όσες αλλαγές ακόμη έχει ανάγκη ο τόπος. Κατά συνέπεια, η ευθύνη μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και την επομένη των εκλογών ξεκινάει ακόμη πιο εντατική δουλειά, προκειμένου να παραδώσουμε στις νέες γενιές την Ελλάδα που τους αξίζει…!

Την δυναμική εμφάνιση του κόμματος ΝΙΚΗ, που διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή πως την ερμηνεύετε; Και επίσης θα ήθελα ένα σχόλιο για τα ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά που έλαβε στην βόρεια Ελλάδα.

Πράγματι, κάποιοι συμπολίτες μας ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα σαγηνεύτηκαν από κάποια κομματίδια, τα οποία προέταξαν μέσα από έναν άκρως διχαστικό λόγο την πίστη και τη δήθεν προνομιακή τους σχέση με την Ορθοδοξία, για να αποσπάσουν τις ψήφους τους. Θέλω να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω, ότι η Ορθοδοξία ενώνει και δεν διχάζει, ενώ η πίστη μας δεν μπορεί να φυλακιστεί στα στενά όρια κάποιων κομματιδίων.

Κανείς δεν είναι περισσότερο πιστός από κάποιον άλλον και δεν πρόκειται και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την εργαλειοποίηση της πίστης για πολιτικούς σκοπούς. Αυτή είναι εξάλλου και η επίσημη θέση της εκκλησίας μας, όπως εκφράστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Τους καλώ λοιπόν, να μην ακούν τις «σειρήνες» εκείνων που ενδύονται τον μανδύα των υπερπατριωτών και των «υπέρ-πιστών». Στις 25 Ιουνίου δίνουμε το σύνθημα, ότι αφενός η πίστη δεν μπλέκει με τις πολιτικές μας επιλογές και αφετέρου ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Κυρίως όμως θυμόμαστε, ότι αυτή η κυβέρνηση επέδειξε μία μεγάλη πατριωτική ευαισθησία σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας…

Εάν σας έλεγαν ότι είσαστε υπό παρακολούθηση από το predator ή την ΚΥΠ πως θα αντιδρούσατε και τι κάνατε πρακτικά; Σας ρωτώ γιατί το μέγαρο Μαξίμου δεν μα φώτισε σε τίποτα απολύτως για όλα όσα συνέβησαν με τις παρακολουθήσεις (και) υπουργών της κυβέρνησης, που παρέμειναν στις θέσεις τους σαν να μην έγινε τίποτα.

Ας μην συνεχίζουμε να παίζουμε το «κλέφτες και αστυνόμοι» γι’ αυτό το ζήτημα. Είναι κρίμα να μένει στους πολίτες ένα αίσθημα ανασφάλειας ότι παρακολουθούνται οι πάντες, ειδικά σε μία περίοδο που όπως αναφέρει πρόσφατα ο Εconomist, η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο, παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα διαφωνήσω μαζί σας, καθώς πιστεύω ότι η προσέγγιση είναι άδικη. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ανέλαβαν με θάρρος τις ευθύνες που τους αναλογούσαν και μία πολύ συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στους πολίτες. Να υπάρξει άμεση διαλεύκανση. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε ταχύτατα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, στέλνοντας αμέσως την υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Παράλληλα διορθώσαμε αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα, καθώς επαναφέραμε τις δύο δικαστικές αποφάσεις για να επιτραπεί μία παρακολούθηση και καταστήσαμε τον πρόεδρο της Βουλής βασικό εγγυητή της διαφάνειας, για να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον. Άλλωστε οι μεγάλοι πολιτικοί αναγνωρίζουν με ευθύτητα τις αστοχίες. Αυτή η υπόθεση είναι πράγματι μια «σκιά» για την κυβέρνηση μας και δεν έπρεπε να γίνει. Παρόλ’ αυτά, τα μεγάλα προβλήματα εκεί έξω για τους πολίτες είναι άλλα. Βρίσκομαι καθημερινά στους δρόμους και συνομιλώ με τους συμπολίτες μου. Καταλαβαίνω απόλυτα οτι εκείνο που «καίει» σήμερα είναι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ και η πληθωριστική ακρίβεια. Ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Το θέμα των υποκλοπών ήταν πρόβλημα του πολιτικού συστήματος και εμείς κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για να το διορθώσουμε. Όχι της κοινωνίας…

Στα ψηφοδέλτια σας έχετε πλέον και τον αδερφό του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Μπορεί αυτό να σημαίνει και συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο την επομένη των εκλογών εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία;

Σε καμία περίπτωση. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η φιλοσοφία και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα προόδου της ΝΔ, απέχει παρασάγγας απ’ όσα «οπισθοδρομικά» υποστηρίζει η «Ελληνική Λύση» και δεύτερον για τον λόγο ότι η χώρα χρειάζεται αποκλειστικά μία ισχυρή κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία, ώστε να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. λοιπόν γίνεται εθνικός μονόδρομος, καθώς ταυτίζεται αποκλειστικά με την σταθερότητα, που αποτελεί την βασική προϋπόθεση προόδου για την πατρίδα μας…!

Σχετικά Άρθρα