Ατλαντικός: Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ήχων – “Το καλύτερο σενάριο να έχει μπλεχτεί στα συντρίμμια του Τιτανικού”

 Ατλαντικός: Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ήχων – “Το καλύτερο σενάριο να έχει μπλεχτεί στα συντρίμμια του Τιτανικού”

Ερευνες πραγματοποιούνται στην περιοχή από την οποία ακούστηκαν ήχοι, που θα μπορούσαν να προέρχονται από το εξαφανισμένο υποβρύχι στον Ατλαντικό. Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή.

Η ακτοφυλακή επιβεβαιώνει την ύπαρξη ήχων, σε ανάρτησή της, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες. Επίσης, αναφέρει πως υπήρξε ανακατεύθυνση των μη επανδρωμένων υποβρύχιων οχημάτων που χρησιμοποιούνται.

Από την πλευρά του, ωκεανολόγος και εμπειρογνώμονας που μίλησε στο NBC News, ανέφερε πως ένα από τα καλύτερα σενάρια που θα μπορούσε να έχει συμβεί στο «Titan» θα ήταν να έχει εμπλακεί στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να διευκολύνει τον εντοπισμό του υποβρύχιου σκάφους με τους πέντε επιβαίνοντες, δήλωσε ο Τιμ Τέιλορ, εξερευνητής ωκεανών και διευθύνων σύμβουλος της Tiburon Subsea.

«Η ανάσυρση του υποβρυχίου από τον βυθό δεν είναι όσο δύσκολη μπορεί να νομίζει κάποιος, αν είναι ακόμα άθικτο», δήλωσε ο κ. Τέιλορ.

Δεν είναι σαφές τι συνέβη στο υποβρύχιο και οι έρευνες συνεχίζονται.

«Πραγματικά παλεύεις με τον χρόνο εδώ», πρόσθεσε ο κ. Τέιλορ. «Δεν έχουν πολλές επιλογές. Κάθε ώρα που περνάει, οι επιλογές τους γίνονται όλο και λιγότερες».

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο», είπε.

Σχετικά Άρθρα