Ταλιμπάν: Εκτέλεσαν άνδρα που είχε καταδικαστεί για φόνο

 Ταλιμπάν: Εκτέλεσαν άνδρα που είχε καταδικαστεί για φόνο

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σήμερα Τρίτη στη δεύτερη δημόσια εκτέλεση από τον Αύγουστο του 2021 όταν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Το θύμα είχε καταδικαστεί για φόνο και εκτελέστηκε με σφαίρα στον περίβολο τεμένους στο ανατολικό τμήμα της χώρας , όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Εκτελέστηκε δημοσίως στην πόλη Σουλτάν Γάζι Μπάμπα της επαρχίας Λαγμάν, με τρόπο που να μην υποφέρει και προκειμένου ο θάνατός του να αποτελέσει μάθημα για τους άλλους», ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι σε ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο άνδρας είχε καταδικαστεί για τον φόνο πέντε ατόμων και ταυτοποιείται ως ο «Αζμάλ, γιος του Νασίμ».

Αξιωματούχος της υπηρεσίας Επικοινωνίας και Πολιτισμού της επαρχίας δήλωσε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκτέλεση, ανάμεσά τους και οι γονείς των θυμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Η πρώτη δημόσια εκτέλεση από τους Ταλιμπάν είχε γίνει τον Δεκέμβριο στην επαρχία Φάρα.

Οι δημόσιες εκτελέσεις ήταν συχνό φαινόμενο κατά την πρώτη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν, από το 1996 ως το 2001. Οι καταδικασμένοι σε θάνατο συνήθως εκτελούνταν με μια σφαίρα ή δια λιθοβολισμού, ανάλογα με το έγκλημα που είχαν διαπράξει.

Σχετικά Άρθρα