Πύλος: Ο Μπαχτσελί κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για την τραγωδία

 Πύλος: Ο Μπαχτσελί κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για την τραγωδία

Σε υψηλούς τόνους επανήλθε ο πρόεδρος του κόμματος εθνικιστικής δράστης και εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο Τούρκος πολιτικός υποστήριξε ότι η Ελλάδα ευθύνεται για το ναυάγιο, ενώ η Αθήνα είπε ψέματα για τη διαχείριση του λιμενικού από το περιστατικό. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει», είπε, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ. 

Αναλυτικά ο κ. Μπαχτσελί τόνισε:

«Στην Ελλάδα στα ανοιχτά του Μοριά, στις 14 Ιουνίου βυθίστηκε ένα σκάφος με αποτέλεσμα να πεθάνουν 78 άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι 500. Γι’ αυτό το δράμα και την καταστροφή είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση η οποία είπε και ψέματα και οπωσδήποτε πρέπει να λογοδοτήσει. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να πάψουν να είναι οι θάλασσες του θανάτου.

H Τουρκία έχει ανάγκη την κυβέρνηση της Λαϊκής Συμμαχίας που αντιπροσωπεύει τη νίκη στο Καραμπάχ, την σοφία στην εξωτερική πολιτική, τη βούληση στην Κύπρο και την εθνική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αντίστοιχα, χθες, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως «σκοτώνει πρόσφυγες».

Σχετικά Άρθρα