Paris 2024: Έφοδος της αστυνομίας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων – Φύλλο και φτερό οι συμβάσεις

 Paris 2024: Έφοδος της αστυνομίας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων – Φύλλο και φτερό οι συμβάσεις

Έφοδο στα γραφεία όπου στεγάζεται η έδρα της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώγων «Παρίσι 2024» πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (20/6) η γαλλική οικονομική αστυνομία.

Ειδικότερα, το Politico αποκάλυψε ένα εσωτερικό email που εστάλη στους υπαλλήλους για να τους προειδοποιήσει για την παρουσία της αστυνομίας, στο οποίο αναφέρεται ότι πραγματοποιούνται έρευνες από «ομάδες της εγκληματικής αστυνομίας και του εισαγγελέα» που «συλλέγουν έγγραφα» σύμφωνα με το ieidisieis.

Σε ανακοίνωσή του, το «Παρίσι 2024» ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής. Το Paris 2024 συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους».

Σε επικοινωνία με το Politico, ο γάλλος οικονομικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνταν έφοδοι σε «πολλές τοποθεσίες», συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκείνων του Solideo, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών.

Οι έφοδοι αποτελούν μέρος δύο «προκαταρκτικών ερευνών» για υποψίες υπεξαίρεσης δημοσίων πόρων και ευνοιοκρατία σχετικά με αρκετές δημόσιες συμβάσεις που ανατέθηκαν τόσο από τη Solideo όσο και από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως ανέφερε η οικονομική εισαγγελία, ερευνώνται επίσης τα κεντρικά γραφεία πολλών ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες έχουν ανατεθεί δημόσιες συμβάσεις.

«Γνωρίζουμε ότι έγινε έρευνα από την αστυνομία στα κεντρικά γραφεία του Παρισιού 2024 σήμερα. Ενημερωθήκαμε από το Παρίσι 2024, ότι συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές σε αυτό το θέμα και θα σας παραπέμψουμε σε αυτές για περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα