Αυτοί είναι οι Ρομά που παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

 Αυτοί είναι οι Ρομά που παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 18 Μαΐου από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών για κλοπές και ληστεία που διέπραξαν σε περιοχές της Αττικής της Αχαΐας και του Βόλου, παριστάνοντας ότι είναι τεχνικοί της Δ.Ε.Η..

Πρόκειται για τους:

ΜΟΥΣΤΟ Σώστη, του Αντωνίου και της Χρυσοβαλάντως, που γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1987 στην Αθήνα

moustos2
moustos11
moustos43

ΚΑΜΠΕΡΗ Γεράσιμο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1982 στην Ιεράπετρα Λασιθίου

kamperis1
kamperis2

ΣΑΙΝΗ Χρήστο του Ιωάννη και της Χρυσοβαλάντως, που γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1990 στην Αθήνα και

sainis1
sainis2
sainis3

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Γεώργιο του Ευαγγέλου και της Πελαγίας, που γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1983 στην Αθήνα

triantafyllidis_1
triantafyllidis2
triantafyllidis3

Οι δράστες, που μετακινούνταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα, έκλεβαν ή λήστευαν ανυποψίαστους πολίτες στην Αττική, την Αχαΐα και τη Μαγνησία. Η τελευταία κλοπή είχε γίνει στην Πάτρα, όπου είχαν πείσει έναν άνδρα ότι το σπίτι του κινδύνευε από πυρκαγιά εξ αιτίας βραχυκυκλώματος και του είχαν αρπάξει 8.500 ευρώ. Όμως, εντοπίστηκαν στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος της Ελευσίνας και συνελήφθησαν. Στο αυτοκίνητο, που ήταν μισθωμένο από εταιρεία ενοικίασης στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν τα 8.500 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, από τις 12 Απριλίου, οι τρεις από τους “μαϊμού” τεχνικούς της Δ.Ε.Η. είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο άλλες δυο παρόμοιες κλοπές και μια ληστεία στην Αχαΐα και τον Βόλο και είχαν αρπάξει συνολικά 6.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία σε βαθμό κακουργήματος.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τεσσάρων “μαϊμού” τεχνικών της Δ.Ε.Η. δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη και διερευνά τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα