Τσίπρας: Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Μητσοτάκη στο ταγκό της ανευθυνότητας – Διακυβεύεται αν θα έχουμε ασύδοτο καθεστώς

 Τσίπρας: Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Μητσοτάκη στο ταγκό της ανευθυνότητας – Διακυβεύεται αν θα έχουμε ασύδοτο καθεστώς

«Δεν πίστευα στα μάτια μου καθώς μέσα υπήρχαν πληροφορίες για βουλευτές της ΝΔ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Live News της τηλεόρασης του Mega και το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Αναφορικά με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσύρει τον Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια είπε ότι είναι εσφαλμένος, καθώς δεν πρέπει να γίνει στοχοποίηση της μειονότητας. Σε ό,τι αφορά τους δικούς μας υποψήφιους, ουδέποτε έχουν μιλήσει για τουρκική μειονότητα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια φορά υποψήφιος της Ξάνθης υπέπεσε σε ατόπημα, του έγινε επίπληξη και ουδέποτε ξανάγινε», σημείωσε. Πρόσθεσε δε, ότι ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του μετά τον ντόρο που έγινε για τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Ο Μητσοτάκης είχε ένα χαρτί στα χέρια του που αναφερόταν και στον δικό του υποψήφιο, για να το διαρρεύσει αποσπασματικά στον Τύπο, και να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας.

Το μείζον θέμα είναι πώς ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται με περισσή ανευθυνότητα το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας, τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης επί τέσσερα χρόνια εργαλειοποίησε την ΕΥΠ για να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσθεσε.

Είναι ένας ολισθηρός δρόμος, δεν θα ακολουθήσω τον κ. Μητσοτάκη στο ταγκό της ανευθυνότητας, να το χορέψει μόνος του, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το ναυάγιο στην Πύλο ο κ. Τσίπρας είπε ότι νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές.

Προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα, σημείωσε. «Εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν», πρόσθεσε. «Προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν», υπογράμμισε στη συνέχεια. «Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος αν θυμάστε», σχολίασε.

«Στη θάλασσα έχεις υποχρέωση να διασώσεις, δεν είναι σαν την ξηρά. Δεν μπορείς να βάλεις φράχτες στη θάλασσα. Δεν τα βλέπεις τα σύνορα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Έχεις υποχρέωση να σώσεις τους ανθρώπους», ανέφερε με ένταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαιτείται διεκδίκηση μιας άλλης μεταναστευτικής πολιτικής από την ΕΕ, πρέπει να μοιραστούν τα βάρη», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Επιμένω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το νερό», σχολίασε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα σχέδια των κομμάτων για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Υπάρχει θέμα στο νερό, υπάρχει θέμα ενεργειακής φτώχειας όπως και στην Υγεία και την Παιδεία», πρόσθεσε. «Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλή διαχείριση της επικοινωνιακής του πολιτικής, οφείλω να το πω αυτό», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πρόσθεσε ότι «οφείλω όμως να πω ότι έχει και σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις παντού».

«Έχουμε 6.500 λιγότερους μόνιμους νοσηλευτές από το 2019», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι: «Δεν έγινε ούτε μία νόμιμη πρόσληψη στην τετραετία για την Υγεία».

«Εμείς είχαμε την υποχρέωση να μαζέψουμε 40, κι αυτοί είχαν την ευχέρεια να ξοδέψουν 60», είπε για την πορεία της οικονομίας επί της δική του διακυβέρνησης και επί αυτής του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν είχα διορατικότητα το 2016 για το τι θα γίνει το 2023 θα ήμουν μάγος και θα έκανα άλλα πράγματα. Ήταν ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς», είπε για την απλή αναλογική ο κ. Τσίπρας αναφέροντας πως ήταν μια επιλογή «αξιακού χαρακτήρα».

«Είχα ένα όραμα για το πώς μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Είναι πολλαπλές οι αιτίες για την ήττα στην προηγούμενη κάλπη», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα στις εκλογές την 21η Μαΐου.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να ανατραπεί ο συσχετισμός και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη τετραετία. Διακυβεύεται αν θα έχουμε ασύδοτο καθεστώς με την κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη ημέρα», σχολίασε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί… χθες. Αυτό σημαίνει ανανέωση και στα πρόσωπα, και στην εκφορά του πολιτικού λόγου. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα την κάνουμε μετά τις εκλογές», ανέφερε για την επόμενη ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη. Με εξέπληξε αρνητικά αυτό που είπε η κ. Μπακογιάννη, γιατί συμφωνώ ότι έχει κάνει έργο για τη Θράκη», σχολίασε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Υπάρχει ανάγκη για μια ισχυρή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να σκεφτούν για δεύτερη φορά την ψήφο τους παρά τις διαφωνίες μας».

Σχετικά Άρθρα