Σλούκας: “Δεν αρκεί μόνο η αγάπη του κόσμου για να μείνω” – Μπαρτζώκας: “Έχει τον ίδιο ρόλο που είχε στη Φενέρ”

  Σλούκας: “Δεν αρκεί μόνο η αγάπη του κόσμου για να μείνω” – Μπαρτζώκας: “Έχει τον ίδιο ρόλο που είχε στη Φενέρ”

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Σλούκας υποστήριξε ότι η αγάπη με τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι αμοιβαία, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή για να καθοριστεί το μέλλον του στην ομάδα.

Οι δηλώσεις του Σλούκα

Για την κορυφαία του στιγμή τη φετινή σεζόν: «Το νικητήριο τρίποντο με την Φενέρ είναι σίγουρα η δική μου κορυφαία στιγμή, ίσως και η κορυφαία γενικά, λόγω της κρισιμότητας. Η Ευρωλίγκα δεν ήρθε, έμεινε μια μικρή πικρία σε μία εκπληκτική χρονιά που κάναμε φέτος. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό, το είχαμε αγκαλιάσει και μας το έκλεψαν. Αυτό είναι το μπάσκετ και η άγρια ομορφιά του, μένουμε με την πικρία ότι πήραμε τους τρεις από τους τέσσερις τίτλους».

Για το Final 4 και τις δύο σερί παρουσίες: «Όταν επέστρεψα στην ομάδα, με τους προέδρους αυτό είχαμε ονειρευτεί. Να πάει η ομάδα στο Final Four και να είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και το καταφέραμε αυτό 100% και είμαστε υπερήφανοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί αναγνωρίζει την δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο».

Για την προσωπική του απόδοση: «Πάντα προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να δίνω το καλύτερο που μπορώ, αυτή είναι η δουλειά μου, γι’ αυτό πληρώνομαι. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος. Σκέφτομαι μόνο την οικογένειά μου, αυτούς που ιδρώνω δίπλα τους και αυτούς που πληρώνουν, γιατί έχουμε και μία ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, προσπαθώ να τους βγάζω ασπροπρόσωπους. Κάποιες φορές το καταφέρνω, κάποιες όχι. Το ότι υπάρχει προσπάθεια να κερδίζει πάντα η ομάδα το κάνουν όλα τα παιδιά, δεν το αναγνωρίζω μόνο σε μένα. Γι’ αυτό η ομάδα -γιατί πρόκειται για ομάδα- κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά».

Για την ανανέωσή του με τον Ολυμπιακό: «Ακολουθούν συζητήσεις, θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για ευνόητους λόγους. Τον ευχαριστώ τον κόσμο, αντιλαμβάνομαι την αγάπη του και είναι αμοιβαία, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα κάτσουμε να συζητήσουμε και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Μπαρτζώκας εφ΄όλης της ύλης

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδήγησε φέτος τον Ολυμπιακό σε «back to back Double», το οποίο συνοδεύτηκε και με την κατάκτηση του πρώτου χρονικά τροπαίου στη σεζόν, του Σούπερ Καπ.

Ο Μπαρτζώκας μίλησε για τη στήριξη του κόσμου, ενώ για τον Σλούκα και αν έχει θέμα με τον χρόνο συμμετοχής σχολίασε: “Ειναι αλήθεια. Έχουμε μιλήσει στα πλαίσια της καθημερινότητας. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο. Όλοι αξίζουν. Ο προπονητής πρέπει να διαχειριστεί μία κατάσταση. Εμείς με τον τρόπο που το διαχειριστήκαμε, αν κρίνουμε με βάση το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάναμε καλά. Το γεγονός ότι είχαμε λιγότερους τραυματισμούς, σημαίνει ότι αν έναν παίκτη τον χρησιμοποιείς και με βάση την ηλικία, την καταπόνηση, την σωματοδομή, το ιστορικό.

Εγώ έχω μία γραφική παράσταση που λέει ότι τους περισσότερους τραυματισμούς τους είχαν οι γκαρντ. Ο Σλούκας όταν παίζει παίρνει όλες τις αποφάσεις. Το κατευθύνει αυτός, άρα δεν έχει την ίδια καταπόνηση. Θα πάρει κάθε Πικ εν Ρολ. Επίσης, τον χτυπάνε όλες οι ομάδες αμυντικά. Ο προπονητης πρέπει να φροντίσει οι παίκτες να μείνουν υγιείς

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εκπληκτικός παίκτης και για αυτό έχει τα κλειδιά της ομάδας όταν παίζει. Έχει τον ίδιο ρόλο που είχε στην Φενέρ και τώρα είναι 33 ετών ενώ εκεί ήταν 27. Ο παπανικολάου έπαιξε 40 λεπτά με Παναθηναϊκό και έπαθε θλάση. Ο Παπανικολάου έπαιξε 90 παιχνίδια φέτος. Ξέρουν όλοι ότι στην Εθνικη είχε τραυματισμό στο γόνατο λόγω υπερχρήσης. Η δουλειά μου είναι να κάτσω με τους συνεργάτες μου ώστε να μην έχω απώλειες”.

Σχετικά Άρθρα