Σκέρτσος: Τα στοιχεία δείχνουν στήριξη του τουρκικού προξενείου στους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και σε κανέναν άλλον

 Σκέρτσος: Τα στοιχεία δείχνουν στήριξη του τουρκικού προξενείου στους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και σε κανέναν άλλον

Την απόσυρση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Άκης Σκέρτσος, λέγοντας ότι τα στοιχεία της ΕΥΠ αναφέρουν στήριξη του τουρκικού προξενείου μόνο στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μιλώντας στο MEGA, ο Άκης Σκέρτσος μίλησε για την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τους υποψήφιους βουλευτές της Ροδόπης στις εκλογές και απάντησε στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στην ίδια εκπομπή.

«Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για στήριξη του τουρκικού προξενείου στους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και σε κανέναν άλλο. Υπόλογος αυτή την στιγμή κι αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο στελέχη του που παραμένουν αμίλητα αν σέβονται και τιμούν την συνθήκη της Λωζάνης. Δεν υπάρχει καμία στήριξη του τουρκικού προξενείου προς τον κ. Κατραντζή», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

«Το ζητούμενο εδώ δεν είναι αν θα είναι μπλε, ροζ, πράσινη η Ροδόπη ή Θράκη. Το ζητούμενο είναι να σταλεί ένα μήνυμα καθαρό, εθνικά υπεύθυνο και πατριωτικό, ότι ένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να δέχεται παρεμβάσεις στα εσωτερικά του από τρίτους παράγοντες. Αυτή την αυτονόητη, εθνική και κόκκινη γραμμή την έχουν σεβαστεί διαχρονικά όλα τα κόμματα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που την έχει υπερβεί», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουσουλμάνος υποψήφιος της ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του προκειμένου, όπως λέει ο ίδιος, να μη διαταραχθεί το κλίμα της καλής συμβίωσης στην περιοχή, και τόνισε ότι στόχος του πάντα στην πολιτική ήταν η αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Οι 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

Σχετικά με τις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος: «Η πραγματικότητα είναι ότι το 2019 συνολικά εργάζονταν στο ΕΣΥ εκατό χιλιάδες περίπου υγειονομικοί, σήμερα εργάζονται 107 χιλιάδες, αλλά χρειάζονται περισσότερες προσλήψεις. Θα προτεραιοποιήσουμε τον τομέα της Υγείας, ώστε εκεί να έρθουν να προστεθούν επιπλέον των αποχωρήσεων».

Και πρόσθεσε: «Το 2019 – 2023 οι κρατικές δαπάνες από τον τακτικό εθνικό προϋπολογισμό για την Υγεία έχουν αυξηθεί κατά 37%, η προτεραιότητα στην Υγεία είναι σαφής. Αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύεται ο ρόλος του Δημοσίου και παρέχουμε καλύτερα δημόσια αγαθά».

«Ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 14%»

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά για τις συμβάσεις εργασίας και μισθών είπε ο Άκης Σκέρτσος: «Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ δείχνουν ότι από το 2019 έως και σήμερα έχει αυξηθεί ο αριθμός των μισθωτών κατά 19% περίπου και ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 14%».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ έχει τονίσει ότι αυτό βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί από την ΝΔ στις Βρυξέλλες.

Πάνω σε αυτό απάντησε ο κ. Σκέρτσος: «Στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι κάνουν τεκμηριωμένη αντιπολίτευση ανακάλυψαν το μεσοπρόθεσμο. Έχουν δείξει με τις ανακοινώσεις που βγάζουν ότι διαβάζουν παλιότερη έκδοση του μεσοπρόθεσμου, αναφέρονται σε παλιότερα στοιχεία».

Αποκλείεται το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

Για ψεύτικες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον δημόσιο έλεγχο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, σημειώνοντας ότι όλες οι κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δείχνουν ιδιωτικοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Αναρωτιέμαι τι είδους μηνύματα έχουν πάρει από την κάλπη της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, με fake news εξακολουθούν να πολιτεύονται και τώρα. Το επαναλαμβάνουμε, το λέμε όσο πιο καθαρά γίνεται και δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα, αφού ο λαός θα μας εμπιστευτεί θα επιστρέψουμε στο κράτος οι δύο εταιρείες που μπήκαν στο Υπερταμείο, λόγω ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά Άρθρα