Ρωσική φρεγάτα διέσωσε 68 επιβάτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα

 Ρωσική φρεγάτα διέσωσε 68 επιβάτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκόρσκοφ και το πλοίο ξηρού φορτίου «Πίζμα» διέσωσαν 68 επιβάτες από το σκάφος Avalon που βρισκόταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Απόψε τα πληρώματα της φρεγάτας Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Γκόρσκοφ του Βόρειου Στόλου, η οποία εκτελεί καθήκοντα στο πλαίσιο της μόνιμης σύνδεσης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα, και του πλοίου ξηρού φορτίου Πίζμα που τη συνοδεύει, διέσωσαν 68 επιβάτες του ξένου πλοίου Avalon που βρισκόταν σε κίνδυνο στα ελληνικά χωρικά ύδατα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το ieidiseis.gr

Όπως διευκρινίζεται, καθ’ οδόν προς την Ταρτούς [της Συρίας], το «Ναύαρχος Γκόρσκοφ έλαβε σήμα κινδύνου από το σκάφος Avalon, με σημαίες Γερμανίας και Ελλάδας, στο νότιο Αιγαίο. Τα ρωσικά πλοία άλλαξαν πορεία και έβαλαν αμέσως πλώρη για την περιοχή όπου βρισκόταν το σκάφος σε κίνδυνο.

Οι επιβάτες του ξένου σκάφους μεταφέρθηκαν στο Πίζμα, όπου τους παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον κόλπο της Καλύμνου για να μεταφερθούν σε σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Σχετικά Άρθρα