Ραγδαία ανατροπή του καιρού: Καλοκαίρι και 35αρια – Αίθριος σήμερα Δευτέρα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

 Ραγδαία ανατροπή του καιρού: Καλοκαίρι και 35αρια – Αίθριος σήμερα Δευτέρα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Ραγδαία αλλάγή του καιρού προς το καλοκαίρι. Για σήμερα Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με έμφαση στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στο νοτιονατολικό Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στην Αν. Μακεδονία και στη Θράκη. Στη Θράκη είναι πιθανό οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα του νομού αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση παντού έως τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι με βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι και από τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-06-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 31 με 33 και στο Αιγαίο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα