Γενιδούνιας για Τέμπη: “Τελικά δεν υπάρχει τοπική τηλεδιοίκηση, αλλά τοπικός χειρισμός” – Επίθεση σε Γεραπετρίτη

 Γενιδούνιας για Τέμπη: “Τελικά δεν υπάρχει τοπική τηλεδιοίκηση, αλλά τοπικός χειρισμός” – Επίθεση σε Γεραπετρίτη

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη σχολιάζει με σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train, Κώστας Γενιδούνιας. Σε ανάρτησή του στο facebook, ο συνδικαλιστής τοποθετείται για τα νέα συμπεράσματα που προκύπτουν από το πόρισμα, ξεκαθαρίζοντας πως «τελικά δεν υπάρχει τοπική τηλεδιοίκηση, αλλά τοπικός πίνακας χειρισμού».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Κατά το χρόνο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δε λειτουργούσαν τα συστήματα ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και η φωτοσήμανση που τα οριοθετεί, με αποτέλεσμα:

  • να μη λειτουργεί η τηλεδιοίκηση εντός των σταθμών και στην ανοιχτή γραμμή, αφήνοντας τον εν υπηρεσία σταθμάρχη ως μοναδικό εποπτεύοντα της πορείας των συρμών, με τον περιορισμένης εμβέλειας Τοπικό Πίνακα Χειρισμών του σταθμαρχείου.

Η ύπαρξη λειτουργούντων ελεγχόμενων πεδίων γραμμής, η ορθή φωτοσήμανσή τους και η επαρκώς εξοπλισμένη και επανδρωμένη υπηρεσία τηλεδιοίκησης (Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας) θα απέτρεπαν το συμβάν,

  • να μη λειτουργεί το εγκατεστημένο επί της γραμμής και των συρμών σύστημα ETCS, που με την παράλληλη λειτουργία των ελεγχόμενων πεδίων γραμμής και της φωτοσήμανσης, θα απέτρεπε με βεβαιότητα το συμβάν και χωρίς την απαίτηση ανθρώπινης παρέμβασης.

Και αλλά πολλά και ενδιαφέροντα. Τελικά δεν υπάρχει(και επίσημα) τοπική τηλεδιοίκηση, αλλά τοπικός πίνακας χειρισμού.

Στη συνέχεια, μάλιστα, με νέα ανάρτησή του επιτίθεται στον τέως υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, επισημαίνοντας:

“Αυτός που ανακάλυψε και έλεγε παντού τον όρο για «τοπική τηλεδιοίκηση» παραπληροφορώντας και τους πολιτικά προϊσταμένους του (που προφανώς άκουγαν όσα τους άρεσαν), θα παραιτηθεί ή θα συνεχίσει να το παίζει κόκορας. Λίγη τσίπα υπάρχει; Η περιμένει ποτέ θα έρθει η ώρα, να «τελειώνει» μαζί μας;”

Σχετικά Άρθρα