ΣΥΡΙΖΑ: “Αφωνία Σκέρτσου για την αποκάλυψη του Αλ. Τσίπρα – Περιμένουμε σαφή τοποθέτηση”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Αφωνία Σκέρτσου για την αποκάλυψη του Αλ. Τσίπρα – Περιμένουμε σαφή τοποθέτηση”

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής μένοντας βέβαια στην επιλογή του εκπρόσωπου της ΝΔ να αφήσει ασχολίαστη την απόκαλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην διακαναλική του συνέντευξη σχετικά με τον “στρατευμένο” υποψήφιο της ΝΔ στα σχέδια της Τουρκίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Ο κ. Σκέρτσος επί δέκα ημέρες περιφέρεται στα κανάλια χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “εθνική εξαίρεση” και στοχοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με επιλεκτικές κυπατζίδικες διαρροές στα ΜΜΕ.

Σήμερα, όμως, δεν βρήκε μία λέξη για να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι στο δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος” στο Τουρκικό Προξενείο. Αυτό μετά την αποκάλυψη ότι ο κ Κατραντζή είχε μιλήσει για “Δυτικοθρακιώτες Τούρκους” λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε τουρκική εφημερίδα. Περιμένουμε επιτέλους μια σαφή τοποθέτηση. Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη πατριδοκαπηλία, όχι άλλα επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.

Την ίδια ώρα, αναγνώρισε ότι το προσφυγικό / μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα και διεθνής κρίση. Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα. Γιατί επί 4 και πλέον χρόνια η ΝΔ αντιμετωπίζει το ζήτημα με λαϊκισμό και δημαγωγία προς άγραν ακροδεξιών ψήφων.

Δεν παρέλειψε όμως ο κ. Σκέρτσος να βγάλει το πόρισμα της τραγωδίας στην Πύλο, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή των ελληνικών αρχών, ενώ το ίδιο το Λιμενικό έχει παραδεχτεί ότι πραγματοποίησε επιχείρηση στο αλιευτικό. Πέραν αυτού όμως, για τον κ. Σκέρτσο και την ΝΔ δεν είναι ερωτηματικό ότι η δικαιολογία των αρμοδίων για την πολιτική μη-διάσωσης που ακολούθησαν είναι ότι δεν τους έδωσε άδεια ο καπετάνιος διακινητής κάθαρμα, που μάλιστα φαίνεται να έφυγε”.

Σχετικά Άρθρα