Nations League: Η Ιταλία κέρδισε με 3-2 την Ολλανδία και κατέλαβε την 3η θέση

 Nations League: Η Ιταλία κέρδισε με 3-2 την Ολλανδία και κατέλαβε την 3η θέση

Η Ιταλία απέτυχε να προκριθεί στον τελικό του 3ου Nations League, αλλά τουλάχιστον κατέκτησε την τρίτη θέση, επικρατώντας στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης την Ολλανδία με 3-2.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν καλύτερη και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, με τα γκολ των Ντι Μάρκο (6′) και Φρατέζι (20′).

Οι «οράνιε» πέρασαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να μειώσουν με τον Μπεργκβάιν στο 68ο λεπτό. Στη συνέχεια πίεσαν για να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι «ατζούρι» βρήκαν διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και διαμόρφωσαν το σκορ σε 3-1 με τον Φεντερίκο Κιέζα (72′), με τους γηπεδούχους να μειώνουν ξανά με τον Βέγκχορστ στο 82ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR. Τελικά ο Βαϊνάλντουμ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 89′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Μπίλοου, Ντάμφρις, Γκερτρούιντα (46′ Βαϊνάλντουμ), Φαν Ντάικ, Ακε, Βίφερ (76′ Βέρμαν), Ντε Γιονγκ, Σίμονς (63′ Κουπμάινερς), Μάλεν (46′ Μπεργκβάιν), Χάκπο, Λανγκ (46′ Βέγκχορστ).

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Μάρκο (74′ Σπινατσόλα), Μπουοντζιόρνο, Ατσέρμπι, Τολόι, Βεράτι, Κριστάντε, Φρατέζι, Ρασπαντόρι (63′ Κιέζα), Ρετέγκι, Γκνόντο (64′ Ζανιόλο).

Σχετικά Άρθρα