Μυτιλήνη: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων σε συνεργασία με τον ΟΗΕ

 Μυτιλήνη: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων σε συνεργασία με τον ΟΗΕ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Μυτιλήνης, κα. Δήμητρα Αλεξανδρή, και τα Δημοτικά Σχολεία Λουτρών, Θερμής, Παπάδου και Κάτω Τρίτος.

Στις 19 και 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση κεραμικών, έργων ζωγραφικής και φωτογραφιών, που αποτελείται από δημιουργίες μαθητών και μαθητριών των σχολείων αυτών.

Όπως σημειώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες “Όταν τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και τα παιδιά πρόσφυγες δημιουργούν μαζί, τότε μπορεί να κάνουμε ένα βήμα για έναν κόσμο με περισσότερη ενότητα, αλληλεγγύη, δημιουργία και ελπίδα και ένα μέλλον με περισσότερη ασφάλεια για όλους τους ανθρώπους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έρχεται στον απόηχο ενός συγκλονιστικού ναυαγίου, που συνεχίζει να μας γεμίζει θλίψη, καθώς τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες ακόμα αγνοούνται στα ανοιχτά της Πύλου.

Πρόκειται για θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μέσα από τη δημιουργία πιο ασφαλών οδών για όσους ανθρώπους αναζητούν προστασία. Δεν μπορούμε παρά να τιμήσουμε αυτή τη διεθνή ημέρα μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι αυτός ο κόσμος υπολείπεται τραγικά σε λύσεις για τους πρόσφυγες.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θεωρούμε σημαντικό να βρεθούμε μαζί και να τιμήσουμε τη δύναμη και το κουράγιο των ανθρώπων που διαφεύγουν από τις συγκρούσεις, τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διωγμούς. Οι άνθρωποι που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις κοινότητές μας και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια χρειάζονται την ευκαιρία να ζήσουν, την ευκαιρία να ακουστούν οι φωνές τους και να βρουν ελπίδα”.

Σχετικά Άρθρα