Κακοκαιρία: Δε σταματούν τα αιτήματα για την κήρυξη δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (vid)

 Κακοκαιρία: Δε σταματούν τα αιτήματα για την κήρυξη δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (vid)

Η ασταμάτητη βροχή που πέφτει στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας από τα ξημερώματα του Σαββάτου έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν σοβαρές υλικές ζημιές σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα αιτήματα από τους τοπικές άρχοντες για να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέφτουν βροχή ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις αντλήσεις υδάτων.

Με μεγάλη ραγδαιότητα που έφτασε μέχρι και τα 100 χιλιοστά την ώρα, έπεφτε η βροχή στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας σωρεία προβλημάτων.

Σε ποτάμι μετατράπηκε η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, ενώ προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές της κοινότητας Μελισσοχωρίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης.

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές του δήμου Θέρμης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των Βασιλικών και της Σουρωτής, καθώς και στη Θέρμη και ειδικότερα στην περιοχή του Φράγματος και σε αυτήν της επέκτασης.

Τα προβλήματα στην περιοχή των Βασιλικών προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε ορισμένα σπίτια, σε δρόμους εντός του οικισμού, καθώς και σε θερμοκήπια και καλλιέργειες. Μικρότερης κλίμακας ήταν οι ζημίες στην Σουρωτή όπου πλημμύρισαν μερικά σπίτια.

Στην Πολίχνη του δήμου Παύλου Μελά υπερχείλισε το ρέμα Ξηροποτάμου. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ότι βρήκαν στο δρόμο τους.

Σχετικά Άρθρα