“Πνίγηκε” η Θεσσαλονίκη: Δρόμοι ποτάμια, ασταμάτητοι κεραυνοί, ζημιές σε σπίτια – Έπεσαν 84 τόνοι νερού σε 7 ώρες (vid)

 “Πνίγηκε” η Θεσσαλονίκη: Δρόμοι ποτάμια, ασταμάτητοι κεραυνοί, ζημιές σε σπίτια – Έπεσαν 84 τόνοι νερού σε 7 ώρες (vid)

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια, στη Θεσσαλονίκη ενώ καταγράφηκαν ζημιές και σε σπίτια από την κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή. Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, η βροχόπτωση ήταν έντονη με μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς.

Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν όλο τον αστικό ιστό της πόλης, δηλαδή δεν υπάρχει τοπικότητα, ενώ η καταιγίδα «χτύπησε» και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Βέβαια, στις Συκιές, στις κατηφόρες το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι ένα σημείο το οποίο παραδοσιακά σε κάθε καταιγίδα «κατεβάζει» πολύ μεγάλο όγκο νερού στο κέντρο. Παρ’ όλα αυτά, σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί 10 κλήσεις και οι τέσσερις αφορούσαν σε απαντλήσεις υδάτων.

Το ρέμα της Πολίχνης ξεχείλισε με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει ακόμα και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο.

Θεσσαλονίκη, Κακοκαιρία, Καιρός

Τα στοιχεία του meteo για την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του meteo για τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 02:30 έως τις 09:30 καταγράφηκαν 84 χιλιοστά υετού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 1 χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερό ανά τετραγωνικό μέτρο ή 1 τόνο νερό ανά στρέμμα. Εν προκειμένω, δηλαδή, έπεσαν 84 τόνοι νερό σε ένα στρέμμα μέσα σε επτά ώρες!

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί κατά το υπόλοιπο τη ημέρας, ο όγκος του υετού αναμένεται να αυξηθεί. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και σε άλλους σταθμούς της πόλης έως το πρωί του Σαββάτου, όπως για παράδειγμα σε αυτόν της ΔΕΘ (63 χιλιοστά) και της Καλαμαριάς (58 χιλιοστά).

Σχετικά Άρθρα