Θεσσαλονίκη: Σκηνοθέτης καταδικάστηκε επειδή χρησιμοποίησε γυμνές σκηνές ηθοποιού σε βίντεο κλιπ

 Θεσσαλονίκη: Σκηνοθέτης καταδικάστηκε επειδή χρησιμοποίησε γυμνές σκηνές ηθοποιού σε βίντεο κλιπ

Σε 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο 50χρονος σκηνοθέτης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή χρησιμοποίησε γυμνά αμοντάριστα πλάνα νεαρής ηθοποιού που χρησιμοποιήθηκαν για βίντεο κλιπ μουσικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για “επέμβαση σε αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, επεξεργασία και περαιτέρω ανακοίνωση των δεδομένων αυτών σε μη δικαιούμενα πρόσωπα”.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το βίντεο κλιπ τραβήχτηκε το Δεκέμβριο του 2017, ενώ είχε προηγηθεί συμφωνία της καταγγέλλουσας φοιτήτριας να συμμετάσχει ημίγυμνη, με τον ρητό όρο, ότι όλες οι σκηνές που θα περιελάμβαναν γυμνά σημεία του σώματος (πλην της γυμνής πλάτης της) είτε θα αφαιρούνταν στο τελικό μοντάζ είτε θα καλύπτονταν με θόλωση εικόνας. Αντ αυτού, όμως, κατά την ίδια δικογραφία, ο κατηγορούμενος απομόνωσε τουλάχιστον τρεις εικόνες όπου φαινόταν το στήθος της και τις περιέλαβε στο τελικό κλιπ του τραγουδιού.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου που αρνήθηκε την αποδιδόμενη πράξη. Κατά της καταδικαστικής απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Για την ίδια υπόθεση η φοιτήτρια, είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο, η αγωγή της απορρίφθηκε.

Σχετικά Άρθρα