Συνάντηση Μακρόν με Μασκ: Του ζήτησε να επενδύσει στη Γαλλία

 Συνάντηση Μακρόν με Μασκ: Του ζήτησε να επενδύσει στη Γαλλία

Μια «γεμάτη» ημέρα είχε ο Έλον Μασκ στο Παρίσι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Εμάνουελ Μακρόν και τον Μπερνάρ Αρνό. Λίγο πριν από το συνέδριό στη VivaTech, το απόγευμα, ο δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Ο Μασκ έφτασε στο Ελιζέ με ένα Tesla και αποχώρησε δίχως να προχωρήσει σε δηλώσεις, σύμφωνα με το AFP. Ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται σε αναζήτηση μιας νέας τοποθεσίας για το «Gigafactory», των μεγάλων εργοστασίων κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Ο Εμάνουελ Μακρόν ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter με τον Μασκ, δίχως να κρύβει τον ενθουσιασμό του. «Ας συνεργαστούμε», έγραψε, προσθέτοντας hashtag #ChooseFrance (Διάλεξε τη Γαλλία) και μια γαλλική σημαία.

Ο Εμάνουελ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μασκ, επιχείρησε να τον πείσει να δημιουργήσει στη Γαλλία το νέο Gigafactory μπαταριών της Tesla.

Η χώρα επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας φέτος το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Μασκ συναντήθηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο και βασικό μέτοχος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE. Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο γευμάτισαν και πόζαραν με θέα τον Πύργο του Άιφελ. Ο γιος του CEO του ομίλου LVMH, Αντουάν Αρνό, δημοσίευσε στιγμιότυπο των δύο σε ένα story στο Instagram.

Νωρίτερα, ο Μασκ είχε τετ α τετ και την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι με την οποία συνομίλησαν για θέματα, όπως οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων.