Δίκη για το Μάτι: Δανοί τουρίστες πάτησαν το “112” και έτσι μάθαμε τι επικρατούσε στη θάλασσα

 Δίκη για το Μάτι: Δανοί τουρίστες πάτησαν το “112” και έτσι μάθαμε τι επικρατούσε στη θάλασσα

Με την κατάθεση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Σταύρου Μπάνου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Μέχρι τις 8 το βράδυ δεν υπήρχε εικόνα της κατάστασης είπε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως η ενημέρωση ήρθε από τουρίστες που πάτησαν το “112” και μετά ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές.

Όπως κατέθεσε ο κ. Μπάνος, η πληροφορία της ύπαρξης ανθρώπων στη θάλασσα έφτασε στην Ελλάδα μέσω Δανίας, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

«Δεν υπήρχε εικόνα της κατάστασης στη θάλασσα μέχρι τις 8 το βράδυ. Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το “112” στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα», ανέφερε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας πως όταν έφτασε το ελικόπτερο έδωσε αναφορά για περίπου 2.000 ανθρώπους στη θάλασσα.

«Ο αριθμός έμοιαζε απίστευτος. Αμέσως ξεκινήσαμε διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθούν τα πλοία από τη Σαλαμίνα και ειδοποιήθηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για να είναι σε ετοιμότητα», είπε ο κ. Μπάνος.

Σχετικά Άρθρα