Αττικόν: Ερωτηματικά για το πτώμα στις τουαλέτες – “Ήταν νεκρός περισσότερες από τρεις ημέρες”

 Αττικόν: Ερωτηματικά για το  πτώμα στις τουαλέτες – “Ήταν νεκρός περισσότερες από τρεις ημέρες”

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ το ότι είναι πιθανό το πτώμα του άνδρα που βρέθηκε σε τουαλέτες του νοσοκομείου «Αττικόν», να ήταν εκεί για πολλές ημέρες.

Ο άτυχος ασθενής, που ήταν φορέας του AIDS, νεφροπαθής και τοξικομανής φαίνεται να πήρε την μοιραία τελευταία δόση στις τουαλέτες, ενώ προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά γιατί το προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν» δεν είχε ανακαλύψει την παραβατική του συμπεριφορά εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και το πτώμα που βρισκόταν τόσες μέρες στο νοσοκομείο.

Η μακάβρια αποκάλυψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (15.6.2023), από την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από την αποσύνθεση του πτώματος.

«Μπορεί να ήταν και περισσότερες μέρες»

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αμφισβητεί το χρονικό διάστημα που βρισκόταν ο νεκρός στην τουαλέτα.

«Είχε πάρει εξιτήριο στις 5 Ιουνίου. Οι τουαλέτες του κοινού ευδιάκριτες, έξω από τις δύο παθολογικές κλινικές στο ισόγειο, δεν δικαιολογείται να μην καθαρίζονται συνεχώς και να μη γίνεται αντιληπτός ο ασθενής που ήταν νεκρός επί ημέρες», τονίζει και προσθέτει: «Από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα για τις τρεις μέρες; Ο νεκρός ασθενής είχε έντονη δυσοσμία. Μπορεί να ήταν περισσότερες μπορεί και λιγότερες ημέρες».

Σημειώνει δε πως εκτός του νοσοκομείου βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και εύκολα μπορεί να περάσει τη πύλη ένας χρήστης για να πάρει τη θεραπεία του. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά να αποδοθούν ευθύνες, καθώς την καθαριότητα του νοσοκομείου έχει αναλάβει εργολάβος.

«Εργολάβοι που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις με τα νοσοκομεία στον αριθμό των απασχολούμενων καθαριστριών, απασχολούν λιγότερες, συνεχώς αλλάζουν τις καθαρίστριες, τρέχουν και δεν φθάνουν οι λιγοστές καθαρίστριες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», αναφέρει.

Σχολιάζοντας δε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αττικόν», λέει: «Πού θα επιρρίψει ευθύνες ο διοικητής; Στον εργολάβο»;

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος, καταγγέλλει πως «απολύονται σταδιακά 6.000 συμβασιούχοι καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, φύλακες και επιστρέφουν οι εργολάβοι, με πολλαπλάσιο κόστος».

Σχετικά Άρθρα