Αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση για τον 47χρονο που βρέθηκε νεκρός στο Νοσοκομείο Αττικόν

 Αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση για τον 47χρονο που βρέθηκε νεκρός στο Νοσοκομείο Αττικόν

Μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η είδηση για έναν 47χρονο, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες του νοσοκομείου αρκετές ημέρες μετά τον θάνατό του.

«Απαράδεκτο γεγονός που εκθέτει το Νοσοκομείο είναι να βρεθεί ασθενής νεκρός από ημέρες στις τουαλέτες του Νοσοκομείου», τονίζει o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Να αναφέρουμε ότι υπάλληλος του νοσοκομείου άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας που είναι για το κοινό, εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς, βρήκε τον νεκρό, με μία σύριγγα στο πάτωμα δίπλα του, και ειδοποίησε τις αρχές.

Ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί για το χρόνο θανάτου

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος στο libre, «Ο αλβανικής καταγωγής 47χρονος τοξικομανής νοσηλευόταν στο ΑΤΤΙΚΟΝ λόγω προβλημάτων υγείας που του είχε προκαλέσει η χρήση ναρκωτικών αλλά δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των γιατρών. Είχε επιχειρήσει κάποιες φορές να φύγει από το νοσοκομείο και οι γιατροί αναγκάστηκαν να του βγάλουν πειθαρχικό εξιτήριο». 

Πόσες ημέρες βρισκόταν νεκρός ο 47χρονος στις κοινόχρηστες τουαλέτες δεν έχει καθοριστεί ακόμα επίσημα:

«Ποιος ξέρει ότι ήταν τρεις ημέρες; Από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Ο  νεκρός ασθενής είχε έντονη δυσοσμία. Μπορεί να ήταν 3 ημέρες πριν εντοπιστεί, μπορεί περισσότερες μπορεί και λιγότερες ημέρες. Εξ άλλου από το νοσοκομείο είχε πάρει εξιτήριο 5 Ιουνίου».

Οι ευθύνες του συνεργείου καθαρισμού

Σχετικά με τον πολύ καθυστερημένο εντοπισμό του άτυχου άνδρα στην τουαλέτα, ο κ. Γιαννάκος είπε: «Οι τουαλέτες είναι τουαλέτες κοινού ευδιάκριτες έξω από τις δύο παθολογικές κλινικές, στο ισόγειο. Δεν δικαιολογείται να μην καθαρίζονται συνεχώς, έτσι δεν έγινε αντιληπτός ο ασθενής που ήταν νεκρός ημέρες. Δεν δικαιολογείται το συνεργείο καθαρισμού!

Ασφαλώς πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά πού;

Στην πύλη του νοσοκομείου, είναι οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και εύκολα μπορεί να περάσει την πύλη ένας χρήστης για να πάρει τη θεραπεία του.

Το νοσοκομείο έχει εκχωρήσει την καθαριότητα σε εργολάβο.

Εργολάβοι που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις με τα νοσοκομεία στον αριθμό των απασχολούμενων καθαριστριών, απασχολούν λιγότερες, συνεχώς αλλάζουν τις καθαρίστριες, τρέχουν και δεν φθάνουν οι λιγοστές καθαρίστριες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Πού θα επιρρίψει ευθύνες ο Διοικητής μέσω της ΕΔΕ;

Στον εργολάβο; Για αυτόν εργάζονται οι καθαρίστριες και δεν είναι υπάλληλοι του νοσοκομείου.

Για αυτό φωνάζουμε να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Στοιχίζουν πολύ περισσότερο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Και όμως, σταδιακά, απολύουν 6.000 συμβασιούχους καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, φύλακες, και επιστρέφουν οι εργολάβοι και οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Με κόστος πολλαπλάσιο».

Σχετικά Άρθρα