Σοβαρά επεισόδια σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στον Βόλο – Επιτέθηκαν σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους με ρόπαλα

 Σοβαρά επεισόδια σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στον Βόλο – Επιτέθηκαν σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους με ρόπαλα

Επεισόδια με τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου και απειλές κατά γυναίκας συναδέλφου του, σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, στην Ν. Ιωνία στον Βόλο.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από 8 τροφίμους του Ιδρύματος.

Δύο από αυτούς συνελήφθησαν, κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και οι ποινές στις οποίες καταδικάστηκαν ήταν παραδειγματικές.

Όλα έγιναν με αφορμή την καθημερινή επικοινωνία των τροφίμων με τον «έξω κόσμο». Ένας 18χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο επί 40 λεπτά, ενώ ο κανονισμός αναφέρει ότι δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20 λεπτά και σε παρατηρήσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αρχικά της γυναίκας και στη συνέχεια του άνδρα, αντέδρασαν. Ο ίδιος και ένας συνομήλικός του, που τηλεφώνησε στη συνέχεια, έβρισαν και απείλησαν την γυναίκα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr.

Όταν παρενέβη ο άνδρας σωφρονιστικός υπάλληλος και απαίτησε να ζητήσουν συγγνώμη, ο ένας κατηγορούμενος τον χτύπησε με το κεφάλι στην γνάθο και τον απείλησε.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κρατούμενοι, που έσπασαν καρέκλες και τραπέζια, κλωτσούσαν τον υπάλληλο από πίσω και τον χτυπούσαν με αυτοσχέδια ρόπαλα.

Τελικά ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, τα πράγματα ηρέμησαν και συνελήφθησαν δύο τρόφιμοι, που κρατούνται για ληστείες και κλοπές και οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο.

Θα οδηγηθούν στη φυλακή

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ελαφράς σωματικής βλάβης, απειλής, βίας και απειλής κατά υπαλλήλων και φθοράς αντικειμένων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος, ενώ ο ένας κατέθεσε ότι, όχι μόνο δεν χτύπησε τον υπάλληλο, αλλά ήταν ο υπάλληλος που τον τραυμάτισε στο πρόσωπο.

Ιδιαίτερα αυστηροί προς τους κατηγορούμενους ήταν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και ο εισαγγελέας έδρας, που τους είπαν ότι αν δεν σεβαστούν απλούς κανόνες της κοινωνίας, που επιτρέπουν την ομαλή συμβίωση, θα περάσουν πολλά χρόνια από τη ζωή τους στην φυλακή. Ακόμη τους ζήτησαν να πηγαίνουν στο σχολείο, να σέβονται τους ανθρώπους που πληρώνονται να κάνουν τη δουλειά τους και με τη συμπεριφορά τους να αποδείξουν, ότι το Δικαστήριο τους αδίκησε.

Οι δύο τρόφιμοι καταδικάστηκαν τελικά σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 18 μηνών ο καθένας, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αναμένεται να οδηγηθούν σε φυλακή, καθώς ενηλικιώθηκαν εδώ και μερικούς μήνες.

Σχετικά Άρθρα